nieuws

Image

25 maart
Paasvee tentoonstelling Rhenen 2017

Met onze veewagen volgeladen reisde wij af naar het Utrechtse Rhenen om deel te nemen aan de altijd gezellige Paasveetentoonstelling.

Knedo Willemijntje behaalde hier een eerste prijs. Haar zoon,
Zilvester van Knedo, werd Klassekampioen stieren roodbont 0-1 jaar. Knedo Zirkonia (V: Kick van Halfweg) pakte de derde plaats in de rubriek vaarzen roodbont 0-1 jaar.

10 maart
Dè kers op de taart!

Lang verzwegen en gewacht, niet verwacht en toch gekregen. Nog een prachtig vaarskalf van onze Knedo Susan (V: Patamon van Knedo)dmv van embyotransplatie

Image
Knedo Aaltje heeft als vader Rambo van Vredenburg

09 maart
Welkom Arend van Knedo

Image

De kop is er af op Knedo Stables! Onze Knedo Yorike (V: Dartagnan Red) heeft een topstierkalf gekregen van slechts 43 kg. Vader is de multikampioenstier Jack van Halfweg. Dat een goede stam enkel goede vruchten draagt blijkt wel en wij hopen dat aankomend seizoen ook te kunnen tonen op diverse vleesveekeuringen (mits deze mede door de nieuwe mestwetregelgeving nog plaats gaan vinden)

01 maart
Jongen jongen! Wat een kalveren van Jack!

Van collega-fokker Oosterik ontvingen wij foto's van zijn (vaars)kalveren van Jack van Halfweg. Hij geniet van de kwaliteit, bespiering van de kalveren en de zelfredzaamheid.

Image
Zo blijf je boer Andre!

06 februari
Eerste kalf van Yzeren Hein van Knedo geboren

Image

Is het een schitterend gezicht of wat? Het is een pracht! De eerste nakomeling van Yzeren Hein van Knedo bij fokker Loos. Direct zogen aan het uier van zijn moeder (welke een dochter van Us Heit van Knedo is) moet hij wel gaan groeien: de potentie heeft hij in zijn genen zitten.

01 februari
Stiertje Stijn dekt komend jaar alle koetjes, groot en klein!

Wij konden het wéér niet laten natuurlijk..... De aankoop van een jonge fokstier: Stijn van Halfweg! Deze zoon van Tarik van Vredenburgh (reservekampioen Mini mannelijk Hulshorst 2014) uit zware, ruim bespierde koefamilie is een zéér interessante jonge bul. Met, op rij, klinkende namen als Tarik van Vredenburgh, Lauritz van Vredenburgh, Romeo van Pesaken, Joris en Carindo van de Westhoeve zit er enorm veel gewicht, gezondheid en groeikracht opeen gestapeld in deze lijn. En dat blijkt temeer wanneer Stijn op slechts 51 weken leeftijd al een gewicht van 485 kilogram laat optekenen in een schrale conditie.

Image

Beste wensen mensen!
Natuurlijk willen wij allereerst al onze klanten, lezers en andere geïnteresseerden van onze webpagina de allerbeste wensen toe doen voor aankomend jaar.
2017 zal voor ons, na een zeer bewogen jaar, het jaar worden vol uitdagingen en nieuwe kansen. Tijdens de afgelopen feestdagen zaten wij met een groepje vrienden en collega’s samen letterlijk en figuurlijk te praten over koetjes en kalfjes toen ik mijzelf plots realiseerde dat afgelopen seizoen, het al 25 jaar was geweest sinds ik als foktechnisch directeur de ‘fokkerijkoers’ van de Knedo Stables bepaalde. Mede door het overlijden van mijn oom en mijn ongeval in het vroege voorjaar is dat ons totaal ontgaan en hebben we er niet bij stil gestaan. Wellicht hebben wij dit jaar een ‘stil’momentje om dit heugelijke feit te vieren en wellicht ook niet. Dat is natuurlijk ook geen ramp, want de zon komt morgen even zogoed weer op.
In 2017 staan voor ons bedrijf weer zéér interessante geboortes op de kalender. Naast nog enkele embryo’s van onze Knedo Suzan zullen al onze vrouwelijke runderen afkalveren van Nationaal Kampioen Jack van Halfweg.
De Racka schapen zijn bijna allemaal gedekt door een prachtige rastypische Racka-ram.
Onze merries zijn dragend van de Arabische hengst BS Mashallah, onze Picasso van Knedo en de naar China verkochte Knedo Athos.
Voor aankomend seizoen hebben wij een zeer unieke hengst op stal gehaald: Nubeke-Joy
Deze zoon van de zuiver Spaanse Arabische sporthengst Lobeke komt uit de klassiek Spaanse Arabische merrie Nubia, een moederlijn welke niet ruim vertegenwoordigt is in de hedendaagse (Arabische) sportponyfokkerij doch de fokproducten welke wereldwijd (nog!) aanwezig zijn, zijn stuk voor stuk paradepaardjes van het ras.

Image

15 december
Us Heit van Knedo op de Stiermassa Kalender 2017

De meer dan 1200 kilogram wegende fokstier Us Heit pronkt op de kalender van Stiermassa.

Image
U kunt hem hier bestellen:

15 november
Blaarkop dikbilstier Zenith RBF van Knedo verkocht als fokstier

Image

De prachtige zwarte dikbilstier met blaarkopaftekening is verkocht naar Zuid Holland om daar komend voorjaar als fokstier dekdienst te gaan vervullen.

06 november
Alle koeien opgestald

De runderen zijn allemaal opgestald en staan in de ruim opgestrooide potstallen. Binnenkort zullen ze allemaal geschoren worden om zo de stalperiode in te gaan.

24 oktober
Binnenbekkenmaten van rundveestapel gemeten

Pelvimetrist Henk de Bruijn heeft voor het Project Bewust Natuurlijk Luxe (BNL) bij al onze runderen ouder dan 12 maanden de binnenbekkenmaten opgemeten. (mocht u een fervent scrabblaar of Wordfeuder zijn is BINNENBEKKENMAATMETER wellicht een interessant woord!)
Daar wij naast groeizaamheid, bevleesheid en gezondheid ook de binnenbekkenmaten enigszins meenemen in onze fokkerij was het geen echte verrassing dat onze dieren boven het gemiddelde scoorden.
Onze Nationaal reservekampioen Zwolle 2015, Knedo Xynthia (V: Kick van Halfweg) had met haar nog maar bijna 2½ jarige leeftijd al reeds een BBM (binnenbekkenmaat) van 21 bij 14 cm. Iets wat, binnen dit project, haar als potentiële stiermoeder interessant maakt.
Onze volwassen fokstier Us Heit van Knedo liet maten noteren van 20½ bij 15½, hetgeen weinig klinkt, doch voor stieren gekend is als enorm ruim.

04 oktober Werelddierendag

Wegens deze heugelijke dag, is het dat onze dekram bij de ooien kudde mag.

25 september
Picasso van Knedo in de prijzen tijdens All Nations Cup Aachen riding competition

Image
Foto: PIM

Tijdens de internationale 12de ANC Araber-Turnier behaalde Picasso van Knedo maar liefst een vierde plaats in het springparours.

05 september
Us Heit van Knedo terug op Noord Hollandse bodem!

Het komt weinig tot bijna nooit voor, maar wij hebben de door ons gefokte fokstier Us Heit van Knedo teruggekocht. Maar liefst viereneenhalf jaar geleden verhuisde een stierkalfje naar Kruisland waar hij het voorjaar daarop direct in de kudde ingezet werd. Regelmatig contact met Meneer Loos over de resultaten van de stier en afgelopen voorjaar lovende woorden van stamboekinspecteur Van Gent bleken geen gebakken lucht te zijn.
Na een ronde op de Brabantse weides was de koop snel gesloten en nog sneller wat de kolos van een stier in onze veewagen onderweg naar zijn geboortegrond.
Hij zal hier nog bij een collega vleesveehouder een ronde dekdienst vervullen om de terugkomers drachtig te maken en daarna mag hij overwinteren in de stal.

Image
Noord Holland is weer een stukje (bijna 1200 kilo!) mooier geworden!

04 september
Designed by Knedo en Laura Wenske een gouden combinatie

De palomino bonte hengst Designed by Knedo heeft met zijn amazone Laura wederom een eerste plaats behaald dit maal in p2 CCE a Pont-a-Mousson!

Image

03 september
We kunnen er niets aan doen onze Jack is wéér kampioen!

De nationale keuring van het Verbeterd Roodbont Vleesvee Stamboel werd dit jaar gehouden op de locatie van 'Streekdagen Almkerk' te Meeuwen. Te midden van de trekkertrek, tuigpaarden en tenten vol met kleinvee was er een ring gereserveerd voor het enige authentieke vleesveeras wat Nederland rijk is.

Na zijn monsterzege in Enter een krappe maand geleden, moest onze Jack van Halfweg het opnemen tegen de Algeheel Kampioen Zwolle 2015 in zijn rubriek. In de rubriek behaalde Jack een eerste plaats, waarbij de eenkoppige kury in de persoon van dhr. Van Gent hem roemde om zijn beenwerk, bespiering en totale hardheid.

In de kampioenskeuring viel echter het doek voor de concurrentie en kreeg de nog geen 2½ jarige stier de titel 'Kampioen stieren 2 jaar en ouder'. Dit eremetaal werd nog eens aangevuld met de titel Algeheel Kampioen Mannelijk 2016!

Image
Jack van Halfweg met het kampioenslint poserend met zijn trotse fokker Theo Veerman en eigenaar Marnix Knetemann.

11 augustus
Jack van Halfweg Kampioen Enter 2016

Onze fokstier Jack van Halfweg moest vandaag zijn werkzaamheden als dekstier in de kudde staken om 'on tour' te gaan naar de vleesveekeuring in het Overijsselse Enter.
De nog jonge Jack trok veel bekijks van het publiek terwijl hij op de beunen stond en werd hij al getipd als favoriet! In de ring oordeelde de jury óók positief en roemde zijn bespiering met voldoende maat en zeer correct beenwerk. Feitelijk was enige (en ook zeer terechte) vorm van kritiek de toiletering van Jack. Mede door de huidige beperking van mijn ongeluk kon ik de tondeuse niet zo goed manoeuvreren en bleef er her en der op het beenwerk nog wat streepjes en plekjes haar staan. Gelukkig kon de jury hier doorheen kijken en konden wij met een stalplaat en de kampioensbokaal huiswaarts keren.

Image
Kampioensstier Jack van Halfweg, ingeschreven met Ont:86 ras:88 besp:91 bw: 85 AV:87

Fokker Theo Veerman had ons gevraagd of Jack mocht deelnemen in de nakomelingengroep van Rambo van Vredenburg en deze hoge eer konden wij uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan. De groep werd aangewezen als winnaar.

06 augustus
Keuring Oogstfeest Stroe succesvol voor fokkerij Van de Bunt met Patamon nakomelingen

Image

Het viel een hoop toeschouwers op, dat er enorme kwaliteit was op deze editie van de keuring Oogstfeest Stroe, maar ook de paar dieren van Patamon, welke fokker Van de Bunt had ingeschreven, stonden aan kop in de rubrieken én in de kampioensring!

16 juli
"Van de stront moet het komme!"

Dat was een uitspraak van een oud boertje hier in de polder en niets in minder waar! Wil je goed gewas met ruim voldoende voeding- en bouwstoffen hebben, is de juiste bemesting van cruciaal belang.

Image

11 juli
Hooikoorts!

Afgelopen weekend hebben wij onze hooipercelen laten maaien en dagelijks het gewas geschud. Vandaag alles op de wiers gelegd (hetgeen niet meeviel met deze wind!) en laten persen. Wederom een mooi en gedegen voederproduct voor komend winterseizoen!

Image

25 juni
Jonge Knedo nafok succesvol op NRPS keuring Zeeland

Image
Lisa van het Vossenhof, eerste premie tweejarige rijponymerries

Met slechts twee ijzers in het vuur was de oogst aan premies overweldigend. Tussen al het keuringsgeweld werd bij de jonge merries Lisa (V: Knedo Athos) bekroond met een eerste premie.

Ook de zoon van Picasso van Knedo, Piraat van Strijen, kreeg een eerste premie.

Image

22 juni
Phaedron al-Djannah, Prins in het paradijs!

Image

Sommige cliënten van ons hebben alle geluk van de wereld, Of zij nu met een Haflinger of met een Egyptische schimmelmerrie komen, Picasso drukt zijn stempel op het fokproduct.
Zo óók bij Amy haar merrie Nashwa ox. Deze kleine vent gaat nog van zich laten horen!

13 juni
Prachtige palomino weer!

In het Brabantse Huijbergen, loopt sinds vandaag een uniek paardje. Kristal heet zij!
Een prachtig palomino merrieveulen uit de Arabische Volbloedmerrie L.I. Krianza ox en onze cremello hengst Knedo Athos.
Image
Greg is een echte veulenfluisteraar!

05 juni
Blanka van Knedo trotse moeder

Onze Engels Volbloed/Trakehner merrie gaf vandaag het levenslicht aan een schitterende Smockey Black hengstveulen van onze cremello Knedo Athos.
We hebben hem Koko Flanel van Knedo gedoopt, we zullen hem zeker opfokken voor de fokkerij.

Image

30 mei
Nu ook de bul d'r bij!!!

Vanwege mijn ongeluk in maart, voorzagen wij tamelijk wat problemen met het insemineren van onze rundvee. Dé oplossing hiervoor is dan een fokstier in de kudde: EN WAT VOOR ÉÉN!
Zijn naam is Jack van Halfweg alias 'Jack de Wipper".

Image
Jack van Halfweg een schitterende zoon van Rambo van Vredenburg uit Marieke van Halfweg (Patamon van Knedo)

Onze Knedo Suzan (Patamon van Knedo uit Knedo Lousa RBF) welek in januari met een gewicht van 895 kg verkocht is om verder afgemest te worden voor de paasveekeuring in Schagen is vandaag geslacht en liet een werkelijk waar PERFECT karkas tonen. Hulde aan Slagerij Koeman te Purmerend, wie zijn klanten hiermee verwend!

Image

<04 mei Onze koeien zijn weer blij, allemaal op de wei!

28 mei Designed by Knedo deelnemer Champion CCE Pony2 Lorraine 2016

26 april Pulcheria Knedo óók een prachtig hengstveulen!

Picasso van Knedo en Pulcheria Knedo ox hebben een haast bijna identiek hengstveulen gegeven.
Image
Precious van Knedo

15 april mooi hengstveulen van Picasso en Wishfull

De Pools gefokte Arabische merrie Wishfull ox heeft een heel mooi bruin hengstveulen gegeven van onze Picasso. De kleine telg gaat Priceless van Knedo heten.

Image

10 april Designed by Knedo weer eerste plaats Frankrijk

03 april
Eerste veulentje van Knedo Athos geboren

Image

Familie Vos uit Tuitjenhorn hebben de eer het eerste veulen van Knedo Athos te mogen verwelkomen dit sezoen.
Het is een prachtige palomino merrie uit hun predikaatrijke Karouscha.
De kleine heet: Kirsten van de Vossenhof

30 maart
Knedo Xavera RBF prachtig vaarskalf

Image
Best baggerbont vaarsje van 47 kilogram

Wij zijn nog meer in onze nopjes. De degelijke dochter van Teunis67 van Knedo heeft een vlot vaarsje van Kick van Halfweg gegeven.

27 maart
Paaskalf voor Knedo Xynthia

Image

Een best zwart blaarkop dikbil stierkalf verraste ons deze Eerste Paasdag. Ondanks zijn gewicht van 66 kilogram, stond en dronk hij vlot.
Vader is onze Teunis RBF van Knedo (V: Patamon van Knedo), Kampioen Paaschveetentoonstelling Schagen 2012. Uit de Nationaal Reserve Kampioene Zwolle 2015, is dat hoopvol voor de toekomst!

24 maart
Een bonte barrelracer in Finsterwolde

Haflo-Arabierenfokkerij FF Stud in Finsterwolde fokt al decenia lang degelijke, betrouwbare en werkwillende Haflo's. Wanneer zo'n fokker ons benadert om hun stammoeder aan te bieden bij een van onze hengsten, voelen wij ons uiteraard zeer vereerd. Maar de uitkomst van deze paring laat wel op zich wachten, doch hen die lang wachten worden beloond!
De familie Fokkens meldde ons dat hun "QUEEN-MUM" Jamie van de Logt (Bertha voor intimi) een prachtig bont merrieveulen gekregen had van Picasso van Knedo.

Image
California FF, de jongste aanwinst van de Haflo-Arabe fokkerij van de familie Fokkens

19 maart
Knedo Athos en Picasso van Knedo schitteren tijdens NRPS Noord Holland Hengstengala

Image
Onze cremello ponyhengst Knedo Athos onder het zadel

Maar liefst meer dan 25 hengsten presenteerde zich deze avond aan het publiek. Van de kleine American Miniature Horse tot grote dressuur rijpaardhengsten pareerde doorheen de piste.
Tussen al dit fokkerijgeweld was Knedo Athos met zijn bijzondere kleur en degelijke gangen een opvallende verschijning.
Picasso van Knedo liet nogmaals zien hart te hebben op welke hindernis er ook stond.

Image
Picasso van Knedo springend over de NRPS-banner

17 maart
Dikbil Daan mag an het werk gaan

De door ons aangekocht Menno14-zoon, Dikbil Daan, is vandaag opgehaald door een zeer enthousiaste dikbilfokker welke helemaal weg was van zijn lengte in het lijf, de zuivere bespiering en fijnheid van beenwerk. Dat Daan uit een zeer goede koe kwam, was dan: "mooi meegenomen"
Wachten is nu op nog effe mooi weer, gras op het land en Dikbil Daan mag dekken op de weide!

Image
Een trotse nieuwe eigenaar

16 maart
Paaschveetentoonstelling Schagen 2016

Natuurslagerij Koeman in Purmerend heeft onze Knedo Suzan aangekocht om deel te nemen aan de jaarlijkse Paaschveetentoonstelling te Schagen.
Met dit paradepaardje behaalde zij maar liefst een Eerste Prijs.

Image

12 maart
Patamon nakomeling eerste plaats Vleesveemanifestatie Hulshorst

Fokker Aalt van de Bunt was zeer in zijn nopjes deze zaterdag. Eerder meldde hij al dat hij een prachtig vaarskalf had van onze Patamon van Knedo, hetgeen wij tijdens de eerste cursusavond veebeoordelen enkel maar konden beamen.
Tijdens de keuring werd Aalt zijn kalf op een eerste plaats gezet door de jury en dat is dan natuurlijk de bekroning op de fokkerij.

Image
Eerste plaats voor deze Patamon-dochter van Aalt van de Bunt, moeder is Silvia13 (Bertus van de Korenaar) en werd in 2015 Kampioen Hulshorst.

05 maart
Isa van Halfweg Algeheel Kampioen Paasvee Rhenen 2016!

Wat een spanning en sensatie deze editie op de Paasveekeuring in Rhenen, menig slager en luxe vleesveeliefhebber zal deze dag lang blijven heugen.
Niemand minder dan het keuterboertje uit de Beemter, Theo Veerman, liet in een zeer zwaar deelnemersveld alle andere dieren ver achter zich. Met de door Theo zelf gefokte en afgemeste, Isa van Halfweg (V: Bart van Halfweg) werden de kampioenslinten, bekers en uiteindelijk ook nog de lauwerkrans een voor een in de wacht gesleept.

Image
Isa van Halfweg, Algeheel Kampioen Paasvee Rhenen 2016, werd in Stroe 2015 meerdere malen kampioen. Isa voert via vader Bart van Halfweg, natuurlijk nog een gedeelte Patamon van Knedo-bloed en dat is altijd goed!

03 maart
Foutloos parcours voor Desgined by Knedo

Image

Weer goed nieuws uit Frankrijk, de door ons gefokte palominobonte hengst Designed by Knedo heeft samen met amazone Laura Wenske weer een foutloos parcours op zijn naam staan.

02 maart
Spannend examen Cursus Veebeoordelen Verbeterd Roodbont 2016

Het voorjaar staat voor de deur en wij vleesveeliefhebbers hebben de afgelopen winter wekelijks ons bezig gehouden met de rasgemiddelden voor ruglengte, bekkenlengte, breedte, diepte van de borst, de bil, fijnheid, hardheid van het beenwerk om de kennis en kunde van onze inspecteur Dhr. Van Gent en juryleden/foktechnische commissieleden Klaas Tighelaar en Jaap van Beukelen meester te maken. Geloof mij maar: één winter is daar veel te kort voor!
Desondanks hadden wij als cursisten deze avond examen in de stallen van Arend Hardeman en een aantal geselecteerde dieren moesten wij beoordelen en waarderen. Dat slagers per definitie, vleesmeesters zijn bleek maar eens termeer daar bij de beginnersgroep Dhr. Henk Kenkhuis (ex-slager) winnaar werd en bij de gevorderden slagerszoon Jurrien de Graaf.
Zelf behaalde wij nipt het podium met een derde plaats en keerde vol trots en een zak veevoeder van ForFarmers huiswaarts.

14 februari
Knedo Athos debuteert tijdens Indoor Marathon Basingerhorn

Na afgelopen winter veelvuldig geoefend te hebben was op deze zondagochtend het uur U aangebroken: onze eerste indoor marathon deelname. Wat een prachtig debuut! Athos was zeer braaf bij het inrijden en tijdens de wedstrijd was hij goed te sturen en te schakelen. Echter raakte ik tijdens de rit de route kwijt welke wij voor de overwinning hadden uitgestippeld. Gelukkig kon onze Meester-groom Ronald Klopppenburg de schade nog enigszins beperken door ons verder te navigeren.

Image
Al met al was het zeer goed verlopen en geheel schadeloos over de finish binnen gekomen!

01 februari
De eerste kalveren in 2016 van Us Heit van Knedo melden zich!

Image

PIEP! PIEP! Dáár ging de Knedo-app weer! Een foto van het de eerste Knedo-nazaat van het jaar. Een mooi vaarskalfje, met fijne pootjes, prachtig velletje en ook weer natuurlijk geboren!

27 januari
Yzeren Hein van Knedo verhuisd

De Reservekampioen van Enter 2015 en Kampioen Stroe 2015 Yzeren Hein van Knedo (V: Remco) is verhuisd naar West-Brabant en zal hier komende zomer voor de fokkerij worden ingezet.

Image
Het welgevormde achterwerk van Yzeren Hein van Knedo, slechts een van de vele pronkstukken van deze topstier

09 januari
gewichtig nieuws in het nieuwe jaar

Vandaag ontvingen wij het bericht dat 'onze' fokstier Kick van Halfweg afgelopen maandag naar het abattoir is afgevoerd. De effe ruim 3½ jarige, ja u leest het goed, nog maar drieëneenhalf jaar!!! liet een karkasgewicht optekenen van 739 kilogram.

Image
Kick van Halfweg, zoon van Bart van Halfweg, werd begin juni geboren bij topfokker Theo Veerman uit de beste Herman-dochter van Nederland: Soraya van Halfweg. Op ons bedrijf is hij ingezet als fok- en spermastier en heeft op diverse keuringen eremetaal behaald. Hierna heeft hij natuurlijke dekdienst verricht op enkele fokbedrijven

30 december
Weer beste Patamon-stier

Boer Henny kan het jaar positief afsluiten, want zijn breedgespierde (en waarschijnlijk DÉ beste) Tom van het Veerhuis-dochter Cunera7 van de Blomsteeg heeft een beste baggerbont stierkalf gegeven van onze Patamon van Knedo. "Dat vaarskalfje van afgelopen week past er wel twee keer in, maar ze doen beide niets onder aan vitaliteit"

Image
KNEET van de Blomsteeg: de jongste Patamon van Knedo op deze wereld, uit een Tom van het Veerhuis-moeder en met verderop in zijn afstamming Red Bill 3, Nico en de Belgisch Witblauwe KI stier Original de la Bergeri is het een zéér interessante bloedvoering om mettertijd als fokstier ingezet te worden.

25 december
Patamon's Kerstkalfje

Image
Donna van de Blomsteeg, prachtig vaarskalfje van Patamon van Knedo, slechts enkele minuten op de wereld

Bij onze collega topfokker Henny is deze Kerstdag een prachtig baggerbont vaarskalfje geboren van onze Patamon, moeder is een donkererode vaars van Ekimos van het Zwaluwnest. "Het is een piepklein kalfje, maar vliegensvlug en vlot met staan, lopen en drinken."

08 november
Dikke vierde plaats voor Designed by Knedo

Image

Nipt naast een podiumplaats, maar daarom niet minder noemenswaardig deze prestatie van Designed by Knedo. Deze maal gereden door de veel jongere Laura Wenske werd hij door het parcours gereden naar een vierde plek in de ranglijst tijdens een ponyspringwedstrijd.

01 november
Designed by Knedo scoort!

Met zijn amazone Synthia Vermande heeft de door ons gefokt palominobonte hengst Designed by Knedo afgelopen weekend deelgenomen aan zijn eerste eventingkampioenschap. In de Club3 klasse (+70 cm) behaalde hij een vierde plaats en liet maar liefst 15 andere pony's achter zich!

Image
Stoere crosspony Designed by Knedo

18 oktober
At Topspeed Jesse fan Knedo slaagt voor IBOP-test

Image
De door ons gefokte dekhengst At Topspeed Jesse fan Knedo voor de wagen van Anne Okkema

17 oktober
Nationale Vleesvee Manifestatie 2015 te Zwolle

Met toch een aardig succes kunnen wij terugkijken op deze dag.
Onze Knedo Xynthia (V: Kick van Halfweg) werd bij het Verbeterd Roodbont Vleesras reserve kampioen in de rubriek vaarzen 1-2 jaar.
Bij Belgisch Wit Blauw hadden wij onze Knedo Yorike RBF (V: Dartagnan Red) ingeschreven, dit jonge vaarskalf werd in haar rubriek ook tweede en mocht door naar de finale. Hier moest zij echter haar meerdere bekennen in de vaarskalveren Emma van het Broek (V: Origan de Fooz) en Elke van de Krakehoeve (V: Embleme de Pont de Messe), welke kampioen en reserve-kampioen werden.

Image
Knedo Yorike RBF (Dartagnan Red uit Knedo Susan by Patamon van Knedo) 255 kg ten tijde van de Nationale Keuring Belgisch Witblauw Vleesvee Nederland

11 oktober
Perfecte NRPS Noord Holland Pannenkoekenstrandrit

Image

Evenals voorgaande edities namen wij de zware taak op ons om een groep enthousiaste NRPS-leden te begeleiden tijdens de NRPS Noord Holland Pannenkoekenstrandrit.

26 september
All Nations Cup Riding Competition Aachen 2015

"Tja, eerst roepen en dan pas nadenken..." Wat tijdens een gezellig samenzijn tussen paardenvrienden als grap begon, moest ik er dit weekend tijdens het sportweekend in Deutsche Bank Stadion in Aachen toch aan geloven:
Samen met Picasso van Knedo deelnemen in de springrubriek!

Image
Helaas bij de derde hindernis een balk dus geen barrage voor de ENIGE Nederlandse deelnemende springcombinatie

14 september
Knedo zit weer geramd!

Een spelt in een hooiberg zoeken is lastig, maar wij gaan vaak graag de uitdaging aan. Wij zijn een van de weinige Racka-schapenfokkerijen in Nederland met een zwoegervrije status. Dit is voor de gezondheid van onze Racka's fijn, maar voor ons uitermate lastig om een vers bloed te vinden. Weinig fokbedrijven van Racka's certificeren voor deze gezondheidsstatus én dan moeten hun fokprodukten óók nog voldoen onze zeer kritische foktechnische eisen.
Hard werken en speuren wordt beloond! Vanaf heden hebben wij een nieuwe (jonge) dekram in quarantaine; genaamd: Yardan van Knedo!

Image
na quarantaine en opfokperiode zal Yardan zich voegen in de ooikudde om daar aan het werk te gaan.

10 september
Knedo knalt in Purmerend

Ook dit jaar waren wij weer van de partij tijdens de jaarlijkse veetentoonstelling op de koemarkt in Purmerend.
Wij hadden drie troeven in handen: Knedo Willemijntje bij de vaarzen vanaf 2 jaar, Knedo Xinderella bij de pinken 1-2 jaar en Yzeren Hein van Knedo bij de stierkalveren 0-6 maanden.
Laatstgenoemde behaalde 1A (tweede plaats) in de rubriek achter Theodorus van Halfweg.
De halfzusters Willemijntje en Xinderella werden beide in hun rubrieken gelauwerd met een Ereprijs.

Image

Yzeren Hein van Knedo (300 kg) en Knedo Willemijntje (600 kg)
Tevens stonden Knedo Willemijntje en haar 19 weken jonge zoon Yzeren Hein (V: Remco) als zoogstel waarvan voorbijgangers het gewicht mochten raden. Verbaasd waren wij enigzins dat er niet één deelnemer het juiste totaal gewicht had geraden van 900 kilogram) ,

23 augustus
Derde plaats voor Chamaya van Knedo

Tijdens de internationale show Belgian Arabian Breeders Cup in Lier (België) heeft onze Chamaya van Knedo een knappe derde plaats behaald met een totaal score van 87,5 (slechts 1,13 punten verschil met de nummer 1!)

Image

01 augustus
Pico Bello van Knedo wat een cadeautje!

Je bent maar één keer in het jaar jarig en was de afgelopen keuringsdag al een feest, de nacht bracht ook nog een zeer aangename verrassing.
Onze 21 jarige stermerrie Casjmira van Knedo schonk het levenslicht aan een verrukkelijk vosbont hengstveulentje welke helemaal perfect is. Vandaar zijn naam: Pico Bello van Knedo!
Voor het vaderschap tekent Picasso van Knedo en dat is overduidelijk.

Image

01 augustus
Yzeren Hein van Knedo Kampioen Oogstfeest Stroe

Image

Twee dagen geleden nipt achter het kampioenslint moeten vissen, was het vandaag dubbel en dwars raak!
Onze brede Remco-zoon, Yzeren Hein van Knedo, werd aan kop geplaatst van zijn rubriek en met de meeste stemmen van de juryleden unaniem tot kampioen verkozen.

30 juli
Mooie resultaten Vleesveekeuring Enter 2015

In een groot en zwaar deelnemersveld hadden wij slechts een tweetal Knedo-dieren in geschreven.
Onze jongste stierkalf, Yzeren Hein van Knedo (V: Remco), behaalde een 1B in mijn rubriek stierkalveren 0-6 maanden en werd later uitgeroepen tot reservekampioen achter de prachtige Rambo van Vredenburgh-zoon, Theodorus van Halfweg (M: Sophie van Halfweg)

Bij de vaarzenrubriek 1-2 jaar was het bijna gelijk. Een 1B voor Knedo Xinderella (Gigant van Vredenbrugh uit Knedo Susan) welke later een mooi gespierde vaars van Theo Veerman wederom reserve kampioen werd.
Image
Knedo Xinderella in de voetsporen van haar moeder Knedo Susan op de vleesveekeuring in Enter

15 juli
Kaori eerste premie veulen!

Knedo Athos' zijn eerste veulen van dit seizoen behaalde op de NRPS keuring te Lunteren, in een zeer zwaar deelnemersveld, een dik verdiende Eerste Premie!

Image

21 juni
Picasso van Knedo tweede Partbred tijdens Arabian Horse Weekend te Sint Oedenrode

Image

14 juni
Knedo Yorike geboren!

Een sneeuwwit vaarskalfje van onze Knedo Suzan en Dartagnan Red. Fijn beenwerk, mager gespierd en toch even zo goed 48 kilogram wegend.
En zoals het Knedo-kalfjes betaamd: Vlot drinken!

Image

Tevens werd er bij de familie Van Burgsteden een prachtig palomino hengstveulen geboren van Knedo Athos uit hun merrie Tara (Sweet Forest Wizard) welke als Koomen's Vingino door het leven zal gaan.

Image

29 mei
Picasso van Knedo foutloos in de cross SGW Clusius Event 2015

Image

26 mei
Knedo Athos weer winst

Image

Knedo Athos is voor het eerst dit seizoen gestart in de M dressuur en deze start resulteerde maar liefst direct en twee winstpunten!

19 mei
Welkom Prima Donna van Knedo!

Image

Een prachtig veulen van onze Arabische top merrie Pulcheria Knedo (V: Marcipan ox) en Picasso van Knedo.

14 mei
Picasso van Knedo welverdiende zesde plaats op SGW Heerjansdam

Image
Op het terrein van de Develruiters debuteerde Heerjansdam met de eerste SGW wedstrijd. Het is altijd bewonderenswaardig om te zien hoeveel en technische knappe hindernissen een parcoursbouwer op een toch enigszins beperkte ruimte kan plaatsen zodat er dan toch een serieuze cross gereden kan worden.
En na een nette dressuurproef, springparcours met helaas paar balken en een foutloze cross stond onze Picasso van Knedo op de zesde plaats

Image

09 mei
Us Heit van Knedo óók lineair ingeschreven

Telefonisch contact met Kruisland! "De stier heb ik laten inschrijven, want ik heb d'r zulke monster beste kalveren van, dat ik ze stamboek wil hebben" hoorde wij door de telefoon. Wij hadden enigzins wel 'voorspelt' dat Us Heit een positieve impuls zou toevoegen aan de fokkerij, maar dat het effect van zijn Knedo-genen zó ENORM zou zijn, konden wij eerlijk gezegd ook niet voorzien. Maar mogen wij het ook een keer niet helemaal bij het rechte einde hebben, de plank totaal mis slaan doen wij ook weer niet!
De stier had de gehele winter nog gewoon buiten gelopen met een koppel koeien en niets verder als kuilgras voor ruwvoeding gekregen. Met knikkende knieën vraag je dan als fokker naar de uiteindelijke beoordelingsscore en dan grijp je toch gauw naar een stoel om op adem te komen.
Met een schofthoogte van 148 cm en kruishoogte van 152 cm kreeg Us Heit een dikke 94 punten op ontwikkeling, 88 op type en bespiering hetgeen resulteerde in een AV van 89 totaalscore!

Image
Us Heit van Knedo (Patamon van Knedo X Ike van Knedo) 89 AV

04 mei
Duits valk veulentje van Picasso

In Noord Duitsland heeft onze Picasso nu ook een nakomeling. Het is de prachtige valk merrieveulen Gisele Bündchen AS van Gestüt Amal uit de perlino merrie Gea van Orchard Limp-Lopper.

Eerlijkheid gebied ons te zeggen: het is een plaatje van een veulen en (hetgeen ons niets verbaasd) als wij de fokster mogen geloven een heus Picasso-karakter zo braaf en lief.

Image
Gisele Bündchen AS, slechts enkele uren oud en al net als haar vader een heus fotomodel!

01 mei
Beste Remco-zoon geboren!

Image

Ons eerste kalfje is een feit! Knedo Willemijntje heeft het leven geschonken aan een opperbest baggerbont stierkalf van 59 kilogram. Nu moest deze telg nog wel een naam hebben, met de Y wel te verstaan. Dus op onze facebook-pagina een kleine oproep gedaan. Dit leverde on een stormvloed van namen ons op in de tread, per pb, SMS, apps en jawel zelfs kwam buurman Loor langs om mee te dingen naar de eeuwige roem om een Knedo-kalf te vernoemen. Zo mooi kan 'crowd-naming' zijn!
Uit eindelijk is het Yzeren Hein van Knedo geworden. En met Remco als vader is het een halfbroer van de kampioensstier 2013 Menno14.

Image
Zo hoort het! Op staan en drinken gaan!

22 april
Eerste veulentje van Knedo Athos van het seizoen

Vannacht is het eerste 2015 seizoensveulentje van Knedo Athos ook geboren, genaamd Kaori. Proficiat Bonnie, met een prachtig merrieveulen in de gewenste valk kleur!

Image

19 april
Five La France!!

Van Friesland naar Frankrijk! Hier zag het eerste veulen van de door ons gefokte Designed by Knedo het levenslicht. Een zeer mooi getekende vosbont merrieveulen. Daar zijn ze vast en zeker blij mee!

Image

18 april
Frysk Nijs

Image

De veulens laten hier nog even op zich wachten maar in Friesland lopen er bij Stal Okkema al maar liefst twee nazaten van de bonte 'arabofries' TS Jesse fan Knedo.
Het zijn UNIEKE veulens, daar de moeders kruizingen zijn tussen Friezenmerries en de Russische Orlov-draver TS Perry.

Image

15 april
Stamboekinspectie, altijd cruciaal ijkmoment voor je fokkerij

Soms ontkom je d'r niet aan om met de billen letterlijk en figuurlijk bloot te moeten als fokker. Of beter gezegd: als fokproduct! Want beoordeling (wij noemen het vaak gekscherend ook wel véroordeling!) door een van de inspecteurs van het stamboek is en blijft toch altijd een beetje spannend.
Dhr. Adrie van Gent was namens het Verbeterd Roodbonte Stamboek op ons bedrijf geweest om een drietal dieren te beoordelen voor stamboekopname.
Tevreden konden wij na afloop het keuringsformulier in ontvangst nemen, met daarop tweemaal 85 punten en maar liefst voor Knedo Xinderella 86 punten voor Algemeen Voorkomen!
Wij zijn met deze resultaten uitermate trots als fokker, maar de verbale toevoeging van meneer Van Gent: "Het is een groot aangenaam genoegen om zulke, toch enigzins schrale, maar toch sterk bespierde dieren te mogen inschrijven." is voor ons dé kers op de taart!

Image

Knedo Xinderella (Gigant van Vredenburg uit Knedo Susan V: Patamon van Knedo) met de billen bloot

14 april
Puppies!

Het is echt voorjaar. Deze zelfde nacht heeft Bup haar nestje gekregen. Maar liefst een viertal pups zagen het levenslicht. Vader was deze maal een prachtige Blue Merle dekreu, vandaar dat er twee 'blauwe' pups tussen zaten.
Image
Wat een pracht! Een blue merle teefje en reutje, een zwarte reu en zwartbont teefje

14 april
Veulenseizoen is geopend!

Image
Trotse merrie met haar Picasso-veulen, genaamd:Rana Cassandra Atomic Breun

Het eerste veulentje van Picasso van Knedo is vannacht geboren. Het is een bruinbont merrietje geworden met een typische 'Picasso-afwerking' zo snittig. Zowel moeder als de fokkers zijn enorm trots op hun nieuwste aanwinst.

Image

02 april
Eindexamen Vleesveebeoordelen behaald

Afgelopen wintermaanden hebben wij de cursus vleesveebeoordelen van het Verbeterd Roodbont Stamboek gevolgd. Deze maal waren de cursusavonden allemaal in Noord Holland, letterlijk en figuurlijk om de hoek en da's ook wel eens een keer fijn!
Het examen deze dag was op het bedrijf van de familie Van der Mheen in Terschuur. Het is altijd een lust voor het oog om hier de fokdieren te mogen bekijken en tevens dé kans om kalveren van de nieuwe KI-stieren Leyenhorst 173 en Groot Rassert 592 te beoordelen.

Image
de complete groep deelnemers alsmede bestuur, foktechnische commissie en de inspecteur van het stamboek

25 maart
Paaschveetentoonstelling Schagen klein randje Knedo-succes

Nico van der Schaft behaalde met zijn stier Nico van de Oude Smidse (V: Patamon van Knedo) de Eerste Prijs in de rubriek roodbont weidevee/Fokkerij mannelijk, 12-24 maanden
Dezelfde eigenaar werd tevens in de rubriek roodbont weidevee/Fokkerij mannelijk, 0-5 maanden Reserve Kampioen met een stierkalf van Menno14

Combinatie Van den Berg uit Hippolytushoef werden met een goed bespierde dochter van Dartagnan Red Kampioen in de rubriek roodbont weidevee/Fokkerij vrouwelijk, 12-24 maanden.

14 maart
Kick van Halfweg dikverdiende derde plaats in Hulshort

Image
Kick van Halfweg (Bart van Halfweg uit Soraya van Halfweg V:Herman

14 maart
NRPS Noord-Holland Hengstengala groots succes!

Deze toch iets wat koude zaterdagavond stond volledig in het teken van het NRPS Hengstengala georganiseerd door de Afdeling Noord Holland. Uit alle windhoeken waren hengstenhouders naar Hippisch Centrum De Delft in Assendelft getrokken om hun hengsten in een volbezette rijhal te kunnen voorstellen.
Uiteraard konden onze Knedo hengsten niet thuis blijven. Knedo Athos werd, ondanks enige technische problemen met de muziek, voorgesteld door Jane Schokkenkamp.
Image

Zij stelde tevens ook Picasso van Knedo voor in het springparcours.
Image

18 februari
Onze Wladimir van Knedo is verhuisd

Niet zomaar het eerste de beste huis krijgt onze prachtige Hongaarse Racka-ram. Wladimir heeft zijn intrek genomen op Van Blanckendaell Park. Hier zal hij voor hun fokprogramma worden ingezet op hun huidige ooienbestand.

Image
Wladimir van Knedo, nog thuis na zijn dekdienst

31 januari
NRPS Hengstenshowdag

Via deze weg willen wij Mej. R. Batenburg van harte feliciteren met de goedkeuring van haar hengst Flint FortunA.
En natuurlijk ook Bruce Buyserd met de goedkeuring van Zarif FortunA.

Image
Zarif FortunA

En niet te vergeten! Willen wij ook nog Jan en Eveline Calis & Co van Zenith Arabians bedanken dat wij hen mochten assisteren met de presentatie van hun Arabische Volbloed hengsten.
Image
Sagrand ox 1998(Grand uit Savanna by Nasnedlik)

12 januari
Marieke van Halfweg, machtig mooi en óók nog Beemster Best rundvlees!!!

Image

Uiteraard is het nooit leuk, maar het is wel het einddoel waarvoor wij als vleesveefokker het voor doen. Het aanbieden van een eerlijk en heerlijk stukje rundvlees en dat is de ultieme kroon op ons werk.
Deze week heeft collega Theo Veerman zijn Patamon-dochter Marieke van Halfweg afgevoerd. Met een schitterend karkas van 435 kg kan hij weer aardig wat cliënten voorzien van een 'Vleespakketten van Stal van Halfweg'. Deze maal met een vleugje Knedo-Kwaliteit!
Wij hebben er al een bestelling gedaan en naar het schijnt zijn er nog maar enkele vleespakketen te bestellen.
Dus wees er snel bij, want op is echt op!
Theo Veerman 06-20 41 48 46

En voor de fokkers ook geen nood: Theo heeft nog enkele prachtige dochters van Marieke en haar laatst zoon, Jack van Halfweg, is door een serieuze fokker aangekocht als toekomstige fokstier

Image

16 november
Koeien en kalveren allemaal opgestald

Wat kunnen wij terug kijken op een bijzonder najaar. Maar toch dit laatste weekend hebben wij besloten de laatste dieren allemaal op te stallen.
Het is toch al met al weer een hoop werk, maar tegelijk beregezellig in de stal.
Het rundvee is ook direct geschoren en staat er fijn bij.

Image
Knedo Xinderella en Knedo Xynthia

18 oktober
Passe-Partout van Knedo heeft een nieuwe eigenaresse

Onze prachtige Passe-Partout van Knedo is verhuisd naar West Friesland, waar hij vanaf volgend jaar onder het zadel getraind.

12 oktober
Prachtige strand/pannenkoekenrit met NRPS Noord Holland

Image

Samen met een groot aantal leden van NRPS Noord Holland hebben wij met Picasso van Knedo meegereden en onwijs genoten van een gezellige rit met mooi weer en na afloop een perfecte pannenkoek.

09 oktober
Soraya van Halfweg: einde van een tijdperk

De mooiste Herman-dochter van Nederland en omstreken is niet meer. Na drie beste stierkalveren gegeven te hebben vond collega Theo Veerman het mooi geweest en vond hij dat de nieuwe generatie van zijn fokkerij de kans verdient om uit de schaduw van deze prachtkoe te staan.
Soraya heeft zeer veel titels op diverse keuringen behaald en tevens een AV van maar liefst 90 punten behaald bij de lineaire score, waardoor zij de ere-titel 'excellent' mag dragen.
Daarnaast heeft zij drie maal (binnen het kalenderjaar!!!) een best stierkalf gegeven; waaronder de kampioenen: Kick van Halfweg (V: Bart van Halfweg) en Django van Halfweg (V: Ekimos van het Zwaluwnest). Nemen wij dan nog mee dat zij zeer gunstige binnenbekkenmaten heeft, maakt haar wellicht de ideale Verbeterd Roodbonte vleeskoe van de toekomst.

Image
Soraya van Halfweg, slechts 4 jaar en 4 maanden, 492kg karkas schoon aan de haak!

04 oktober
Late Veulenkeuring NRPS te Ermelo prachtdag voor Piraatje!

Het bruinbonte hengstveulentje van Angela, Piraat van Strijen, heeft op de NRPS Late Veulenkeuring een eerste premie van de jury in ontvangst mogen nemen.
Voor de eerste keer zover van huis, maar heel rustig alsof hij dagelijks dit soort uitstapjes maakt toonde hij zich aan de jury en het aanwezige publiek.
Wij waren zijn meer dan tevreden over Picasso zijn fokproducten en nog blijder dat ze ook op de keuring goed geprimeerd worden. Ookal blijft voor het het dagelijks gebruik als leidraad gelden in onze fokkerij/selectie, dit zijn aangename opstekers!
Angela zelf is onwijs blij met haar eerste premie hengstveulentje en haar fokmerrie welke op deze dag óók nog tot Stermerrie gekroond werd.

Image
Piraat van Strijen 2014
(Picasso van Knedo uit NRPS stermerrie Chanel (V:Krimh ox)
eerste premie veulen

26 september
Cor weer zo blij als een klein kind

Wie ooit zei dat fokken geen kinderspel is heeft nooit Patamon van Knedo gebruikt. Weer een zeer tevreden reactie van collegafokker Cor: "
Witpoot heeft soort!
Heerlijk die Patamon kalveren.
Één keer biest geven en verder redden ze het zelf.
Groeien heen!"
Einde bericht dachten wij, maar gelukkig volgde er nog een mooie foto.
Image
Nu weten wij dat Cor niet van witte benen houdt en liever ook meer gekleurd haar in het vel ziet, maar of hij daarom dit toppertje van de hand gaat doen?

11 september
Veel bekijks veetentoonstelling Purmerend

Geweldig weer, prachtig vee en je kon over de hoofden lopen tijdens de jaarlijkse veetentoonstelling op de Koemarkt in Purmerend.
Wij kunnen zeer tevreden terug kijken op deze keuringsdag.
Bij het gewicht raden hadden wij onze Knedo Potesse RBF en haar kalf Knedo Xavera RBF geplaatst. Altijd prachtig om te horen dat mensen het totale gewicht van moeder en dochter schatten tussen de 500 kilogram en maar liefst 5 ton! Het werkelijke en winnende gewicht voor dit duo was maar liefst 1115 kilogram

Tijdens de individuele keuring behaalde Knedo Xavera RBF (V: Teunis67 van Knedo) een Ereprijs en mocht voor de kampioenskeuring terugkomen. Hier werd het 265 kilogram (op maar liefst een leeftijd van 6 maanden én 6 dagen!!) wegende vaarskalf derde geplaatst.

Knedo Willemijntje (V: Gamin des 3 Frontieres) en Knedo Xinderella, beide dochters van Knedo Susan, werden bekroond met een 1A in respectievelijk de rubrieken vaarskalveren en vrouwelijke dieren 1-2 jaar.

Image

De twee Patamon-dochters Knedo Susan en Marieke van Halfweg weer tegen of bij elkaar in de keuringsring. Wellicht wel de laatste keer

Verder gingen er enorm veel prijzen naar Stal van Halfweg in de Zuidoost Beemster. Kampioen bij de vaarskalveren werd Meike van Halfweg (V: Storm), de mooiste Herman-dochter van Nederland en omstreken en tevens grootmoeder van onze Knedo Xynthia, Soraya van Halfweg, werd reservekampioen bij de koeien. Bij de stierkalveren werd 5 maanden jonge zoon van Marieke van Halfweg, Jack van Halfweg (V: Rambo van Vredenburg) kampioen. Laatst genoemde gaat overigens op korte termijn verhuizen naar een topfokker in het Oosten van het land om daar in de toekomst als dekstier dienst te doen.

01 september
ExtRa pitamientjes en mineRaaltjes, want de R is in de maand!

09 augustus
'Joop Zoetemelk-moment' voor KnedoStables op nationale keuring NRPS te Ermelo

Onze prachtige platenbonte dochter van Picasso van Knedo, Chamaya van Knedo, heeft zich weer van haar beste kant laten zien en werd door de deskundige jury als beste jaarling pony aangewezen. In het jeugdkampioenschap moest zij echter wel haar meerdere erkennen in veelvoudig kampioene Karenina A.N.
Al met al is een officieuze titel als 'nationaal reserve jeugdkampioen' natuurlijk óók machtig mooi!

Later op de dag waren de veulenrubrieken aan de beurt, waaraan Lisa van de Vossenhof (V: Knedo Athos) deelnam. Het was letterlijk en figuurlijk een nek-aan-nek race tussen Lisa en het uiteindelijke kampioensveulen, waarbij volgens de jury het verschil uiterst minimaal was.

Image

Karouscha, moeder van Lisa van het Vossenhof, behaalde het KEUR predikaat tijdens de nationale keuring NRPS 2014

02 augustus
Dressuurdebuut Laura en Knedo Athos

Tijdens het Concours Hippique Midden Beemster bij de Beemsterruiters hebben Laura Kompier en Knedo Athos hun vuurdoop gehad.
En.... Niet onverdienstelijk! Laura en Athos hebben een derde plaats behaald en tevens zijn de eerste twee winstpunten in de L1 dressuur binnen. Proficiat!

Image

31 juli
Zelfs zonder deelname evengoed Knedo-succes op de vleesveekeuring in Enter

"Waarom doe je niet mee?" Was een van de vragen welke mij deze dag veelvuldig gesteld werd. Mede door omstandigheden (en je moet anderen óók eens iets laten winnen!) konden wij dit jaar niet deelnemen aan deze schitterende keuring van het Verbeterd Roodbont Stamboek. Desalniettemin hebben wij onze diensten aangeboden aan collegafokker én liefhebber Theo Veerman om hem bij te staan deze dag. Want met maar liefst 14 inschrijvingen grossierde hij bij aanvang van deze dag in topvee en naar mate de dag vorderde óók in prijzen, bekers, linten en plaquettes.
Image
Winnaar van de rubriek mannelijk 1-2 jaar: Django van Halfweg (Ekimos van het Zwaluwnest uit Soraya van Halfweg), halfbroer van multi-kampioen Kick van Halfweg en met zijn 14 maanden al bijna groter dan de volwassen stieren welke in Enter aanwezig waren.
Naar het schijnt zal hij een topfokdier moeten verkopen om plaats te maken voor alle gewonnen ere-metaal.
Dus zoekt u nog een prijzenstier welke dekken kan: Bel Theo Veerman!

"Nou is dat dan HET Knedo-succes??" hoor ik u denken. "NEEN!"
Tussen al het luxe vee deze dag stonden slechts een tweetal nakomelingen van onze stier Patamon van Knedo en beide dieren vielen in de prijzen.
Nico van de Oude Smitse werd eerste in zijn rubriek (mannelijk 8-12 maanden), Mister Toekomst en Reserve Kampioen mannelijk.
Image
Nico van de Oude Smitse (V: Patamon van Knedo)

Daarnaast werd Marieke van Halfweg, de eerste dochter van Patamon van Knedo, bekroond met een eerste prijs in de rubriek koe met nakomelingen.

26 juli
Knedo Stables dubbel aan zet

Soms moet je meerdere ijzers in het vuur hebben en dan smeden wanneer het het heetst is.

Vandaag maakte Knedo Athos samen met Laura Kompier deel uit van een zwaar deelnemersveld in de Divoza Jonge Dressuurcompetitie en behaalde niet onverdienstelijk 68 punten. In ogenschouw nemend dat deze jonge dame slechts een minimum aan voorbereiding heeft kunnen treffen vanwege haar drukke agenda en Athos zijn dekseizoen zijn wij meer dan trots op dit behaalde resultaat én kijken uit naar de toekomst.

Tijdens de regionale keuring van het NRPS in het Groningse Tolbert werd onze Chamaya van Knedo (Picasso van Knedo uit onze stermerrie Casjmira van Knedo) bekroond met een eerste premie en tevens tot jeugdkampioen uitgeroepen bij de pony's
Image
Chamaya van Knedo, laatste fokprodukt van onze Picasso en Casjmira, Jeugdkampioen pony's Tolbert 2014

Het eerste veulentje van Knedo Athos, Lisa van de Vossenhof, werd tevens op deze keuring beloond met een eerste premie en uitnodiging voor de Nationale Keuring te Ermelo.

30 juni
Wachten wordt beloond!

Wederom een kunstwerkje van Picasso van Knedo en de Krimh-dochter Chanel van de familie Noorlander. Een prachtig bruinbont hengstveulentje zag daar vandaag het levenslicht.
Zijn naam luidt: Piraat van Strijen!

Image

29 juni
Picasso van Knedo 5de plaats SGW Vlietlanden 2014

Image

Picasso van Knedo heeft een foutloze cross gereden en een vijfde plaats in de L1paarden behaald

Image

27 juni
Cor weer blij

Bella (V: Patamon van Knedo) heeft naar eigen zeggen van Cor: "Een toppertje van een vaarskalf gegeven van Graaf Charlon"

Image

Of deze kwaliteit bij Graaf Charlon óf bij Patamon van Knedo vandaan komt laten wij in het midden.

22 juni
Patamon van Knedo verrassing voor Cor

Cor zijn Silvester-dochter heeft hem aangenaam verrast met een vaarskalfje van Patamon van Knedo. Dat het een mooi en degelijk kalfje was ís geen verrassing, dat zijn de gebruikers van Patamon ondertussen wel gewend, maar dat zij op natuurlijke wijze geboren is toch het benoemen waard. Zelf hebben wij diverse natuurlijke geboortes gehad van Patamon-kalveren, maar als vleesveefokker moet je daarvoor een echte expert zijn én soms een ongekend risico durven/willen nemen. Maar samen met zijn buurman heeft Cor dit succes verhaal kunnen na vertellen en kunnen wij u allen met gepaste trots de foto tonen:

Image

Wellicht een aardige bijkomstigheid en zeker het vermelden waard: De moeder is 40 maanden (3 jaar en 4 maanden voor de iets minder snelle rekenaars onder ons) en deze Patamon-dochter is haar derde kalf!

15 juni
Sie ist da!!! Die Baby von BS Mashallah!!!!

Image
Wat een snoetje he?

Spannende momenten hebben we beleefd, maar alles wat we hebben kunnen wensen is meer dan uitgekomen. Een schitterend snittig merrieveulentje van BS Mashallah ox en onze stermerrie Casjmira van Knedo.
BS Mashallah (gefokt door Sprave Arabians en momenteel ter dekking bij Jan Calis Zenith Arabians) behaalde op de Tulip Cup 2014 een eerste plaats en is de zoon van de wereldwijd bekende en succcesvolle QR Marc. Aan schoonheid en beweging geen gebrek in het veulen haar afstamming en dat uit zich ook in Chiara van Knedo, zoals de kleine spruit gedoopt is.

Image
BS Mashallah ox (QR Marc out of FS Mona Lisa by Shakaar Ibn Sanadiva)

07 juni
Een BBB (BlijBoerenBericht)

Met collega fokker Loos hebben wij met regelmaat contact en deze maal wilde hij ons NOGMAALS laten weten geen moment spijt te hebben van zijn aankoop van Us Heit van Knedo (V: Patamon van Knedo)

Image

"Wat een enorme ontwikkeling heeft die stier gemaakt net drie jaar en wat een enorme kalveren geeft hij mag de eerste 3 jaar nog niet weg (zullen we wel een grotere stal moeten maken) Aldus Dhr. Loos

02 juni
Cartouche van Knedo terug op geboortegrond

Het allereerste fokproduct van Picasso van Knedo is terug op het nest. Ze is hier om training te doorlopen van Equi-Performance en wellicht klaar te stomen voor keuring/show.

Image
Cartouche van Knedo de nu drie jarige vosbonte merrie van Picasso van Knedo en Casjmira van Knedo STER.

01 juni
Drie prinsesjes nieuwe eigenaren Anina van Knedo

"Een heuse droom welke uit mocht komen" dat was het voor deze drie kleine prinsesjes welke na jaren van rijden op de manege nu hun eigen pony mochten. Van groot tot klein en weer terug poetsen, voederen en mesten ze doen het allemaal voordat ze gaan rijden met Anina. Wie van de drie het meest fanatiek is????

Image
Volgens mij zien we zelfs vier hele blije gezichtjes....

31 mei
Picasso van Knedo start SGW Maarsbergen

Image

27 mei
Knedo Xinderella is daar!

Knedo Xinderella
51 kg roodbont vaarskalf
V: Gigant van Vredenburg
M: Knedo Susan
MV:Patamon van Knedo

Image

Wat een plaatje een heeft Knedo Susan weer! Al hadden wij, mede door de donkere, haast zwarte griemelkop-kleur van vader Gigant van Vredenburg toch een iets wat meer rood kalfje verwacht. Maar, desalniettemin zijn wij enorm blij met dit watervlugge vaarsje.

20 mei
Pulcheria Knedo haar veulen is geboren!

Image

Een schitterend mooi, groot en degelijk hengstveulen zag vanmorgen het levenslicht. Onze merrie Pulcheria Knedo ox heeft wederom werkelijk een knap fokproduct op de wereld
gezet.

Image

Vader is de Arabische Volboedhengst Murhib ox (Amer ox x Kachia ox by Djelfor ox). Welke, als we de website van The Kossack Stud mogen geloven, in 12 starts maar liefst 10 maal als eerste over de streep wist te komen, met een totale winsom van een luttele € 431.526,67. Kortom: een echte winnaar!

Menig lezer kan zich dan wel voorstellen (mede door de sportprestaties van Pulcheria Knedo ox) dat ik mijzelf enorm verbonden voel met deze jongste telg van de Knedo-clan, maar dat totaal terzijde.

17 mei
Clusius Event 2014 afgerond

Elise heeft met Picasso van Knedo met gematigd succes deelgenomen aan deze SGW.

Image

09 mei
Vive La France!!!

Designed by Knedo, de door ons gefokte bonte palomino hengst leeft werkelijk als een god in Frankrijk! Wij herinneren hem als een prachtig palomino veulentje met een echt Knedo-karakter: Kuiken-, kuiken-, kuikenmak! En vandaag kregen wij enkele foto's toegezonden en prachtig is hij nog steeds. Nog sterker, hij is nóg mooier geworden dan wij verwacht hadden.

Image

05 mei
Prachtig merrieveulen van Picasso van Knedo

En weer staat de app niet stil! Het veulentje van Athos was nog niet droog of wij ontvingen het eerste kiekje van het veulentje van Picasso van Knedo. Een beeldig bont merrieveulentje met de naam Promise. Let wel, op z´n Frans!

Image

04 mei
Eerste merrieveulentje van Knedo Athos geboren!

De koffievos merrie Karouscha (King Kadanz) heeft deze middag een prachtig palomino merrieveulen gekregen van Knedo Athos.
De kleine boreling is Lisa van de Vossenhof gedoopt en tis een lekkertje om naar te kijken hoor!

Image

03 mei
Theo boert goed!

Was een druk weekendje bij Theo Veerman, want zowel Silvia en Soraya van Halfweg stonden op kalveren. En laten zij nu bijna tegelijk komen!
`Toeval´ wil dat beide kalveren ook nog de zelfde vader, Rambo van Vredenburg, hebben en het beide stierkalfjes zijn geworden. Maar ook deze stiertjes hebben fokkerijpotentie!

Image

01 mei
Knedo koetjes blij in de weide

30 april
Foto's om je vingers bij af te likken!

Het dekseizoen is in volle gang, maar dat neemt niet weg dat wij nog tijd vrij weten te maken voor leuke dingen. Zoals een fotoshoot met Samantha van Dijk en Ilona van Baalen op de Veluwe.
Het zijn schitterende beelden geworden en hierbij enkele voorproefjes:
Image
Knedo Athos
cremello ponyhengst
EASP goedgekeurd

Image
Picasso van Knedo
bruinbonte ponyhengst
ZSSE goedgekeurd

26 april
Patamon-nieuwtjes

Hoop nieuws over onze prachtige fokstier Patamon van Knedo deze dag.
Kregen we een een app van Dick, zijn Etna de l’Ecluse-dochter een schitterend mooi baggerroodbont vaarskalfje heeft gekregen.
Image

Tijdens de veeveiling op de Veluwe, waar meer dan twintig dieren werden aangeboden ten bate van Kliniek Hidi in Ethiopië is een Patamon van Knedo-dochter uit Coba 16 verkocht.

Bij Cor heeft Karen (V: Patamon van Knedo) een schitterend vaarskalfje gekregen van Tom van het Veerhuis. Wat jammer dat het geen stierkalfje is geworden Cor!

Image

13 april
Picasso van Knedo foutloos in Westerbork

Picasso van Knedo heeft zijn eerste officiële L cross tussen de paarden (resp. M pony's) foutloos uitgelopen.

Image

09 april
Prachtig paasvee op Paaschveetentoonstelling te Schagen

Wat een verschil met vorig jaar! Was het toen bok- en bokkoud, liepen toeschouwers in hun dikke jassen en met mutsen ver over hun oren getrokken, hoe anders nu. Schitterend zonnetje, warm en jonge dames welke weinig tot bijna niets om het lijf hadden om 'te Paasvee te gaan'.

Met meer dan 150 inzendingen was het qua deelnemersaantal al weer een unicum. De kwaliteit was dan wel nog interessanter, want -persoonlijk gezegd- zagen wij slechts één horlepiep, welke de eigenaar wellicht beter thuis had kunnen laten. Maar goed, bij navraag was het wel een liefdiertje en hij moest nog tussen de middag een emmertje melk krijgen dus moest dat maar op de markt in Schagen gebeuren.

Zelf hadden wij Knedo Willemijntje ingeschreven en dit dier werd door de jury bekroond met een 1ste prijs in haar rubriek.

Ander 'Knedo-succes' werd behaald door Nico van der Schaft, welke met een zoon van Patamon van Knedo kampioen Weidevee/Fokkerij mannelijk roodbont werd.

Image
Nico van de Oude Smidse
Patamon van Knedo uit Essie van de Oude Smidse (Storm)

08 april
Jack van Halfweg is een echte dikbil!

Image

De oudste Patamon van Knedo-dochter, Marieke van Halfweg, van Theo Veerman heeft een stierkalfje gekregen.
Het is een vlotte stevige en enorm brede jongen, mooi donkerrood van kleur. Voor het vaderschap tekent Theo's natuurlijk dekkende stier Rambo van Vredenburg.

22 maart
Derde plaats voor Picasso van Knedo op de hengstenkeuring

Met een totaal van 12 deelnemende hengsten op de hengstenkeuring van het Duitse ZSSE, mogen wij terugkijken op een geslaagde dag.
Picasso werd beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 punten en daarmee goedgekeurd in Hengstenbuch 1. Tevens behaalde hij in de 'finale' een derde plaats!

Image

08 maart
Knedo Athos schittert op EASP Hengstenkeuring te Steenwijk

Blinkend als een spiegel verscheen onze cremello dekhengst Knedo Athos wederom voor de EASP hengstenkeuringscommissie.
Met het positieve commentaar van de jury: "Hij heeft zich goed gehouden en zeker verbeterd op het springen." waren wij zeer verheugd. Daar Knedo Athos aan alle goedkeuringseisen voldaan heeft, mocht hij als enige ponyhengst deelnemen aan het hengsten defile.

04 maart
Geboren:

Knedo Xavera RBF
49 kg wit vaarskalf
V: Teunis67 van Knedo
M: Knedo Potesse RBF
MV:Leopard RBF van Knedo

Image

Het was even spannend toen de eerste tekenen van geboorte zich aandiende, maar terugkijkend is het allemaal goed verlopen. Dankzij de gedegen verloskundige hulp van dierenarts Jaap Boersma van Diergeneeskundig Centrum Ceres kunnen wij vol trots zeggen dat er wéér een schitterend mooi kalfje aan onze veestapel toegevoegd kan worden.

27 februari
Röntgenpredikaten voor Knedo Athos en Picasso van Knedo

Tijdens de jaarlijkse afdelingsvergadering van NRPS Noord-Holland worden traditiegetrouw de behaalde predikaten uitgereikt.
Deze maal viel ook ons, of beter gezegd: onze hengsten de eer toe.
Zowel cremello ponyhengst Knedo Athos alsmede zijn bruinbonte Duitse vriend Picasso van Knedo hebben het röntgenologisch onderzoek doorlopen en zijn door de heelmeesters aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht goed bevonden.
Dit betekent voor het stamboek dan groen licht om een predikaat uit te schrijven, welke wij thuis uiteraard weer gaan inlijsten!

Image

26 februari
Geboren:

Knedo Xynthia
49 kg rood vaarskalf
V: Kick van Halfweg
M: Lonneke2 van de Jacobushoeve
MV:Lauritz van Vredenburgh

Een schitterend mooi, vlot vaarskalfje en eerst geborene van de machtige stier Kick van Halfweg. Zeer apart getekend ook nog daarbij: een griemelkopje. Wij zijn weer blij!

Image

20 februari
KnedoStables NekNomination

Het is een betwiste hype. Wij ontkwamen niet aan een nominatie via Facebook. Dus dan zit er niets anders op dan kort te brainstormen, alles in orde en op orde maken en draaien maar!

Rio here we come!!!!!!

18 februari
Voorjaarsvogeltelling

Image

Deze ochtend hebben twee afgevaardigden van de Vogelwacht Zaanstreek bij ons de periodieke SOVON vogelsoortentelling gehouden.
Hiermee wordt de veranderingen in voorkomen van de aanwezige vogelsoorten in de polder in kaart gebracht.

25 januari
'Knedo-randje' aan kampioenspony Kinetic Wizard

De nummer 36 op de NRPS hengstenkeuring heeft een naam gekregen: Kinetic Wizard!
Deze jonge Klein Roderijs Cocktail-zoon mochten wij op de Hengstenshowdag van het NRPS wederom voorstellen aan de hand. Waar hij onder het zadel met Desiree Aarts superbraaf is, is hij aan de hand in de rijpiste een grote ondeugd. Of mogen wij dat jeugd noemen?
Nevertheless werd hij door het publiek uitgekozen als ponyhengst met de beste draf van deze jaargang!

Image

20 januari
Kilo's Knedo-kwaliteit

Image

Vandaag is Knedo Urania afgevoerd. Deze unieke dochter van Hebreux d'au Chene (geboren in 1978!!!) uit onze Knedo Rosita (V: Seigneurs du Home) woog levend maar liefst 860 kg en liet een karkasgewicht optekenen van 548,6 kg.
Dit geeft dan een slachtrendement van evengoed 67,15%.
Hoezo oude genetica is waardeloos?

Image

08 januari
Puppies!

Het heeft aardig wat voet in aarde gehad, maar gelukkig mede door correct handelen van Dierenkliniek De Rijp heeft ons teefje Buppie nu een vijftal schitterend gezonde puppies.

Image

04 januari 2014
Halfbroer Knedo Athos aangewezen voor NRPS

Tijdens de Tweede- en Derde Bezichtiging van de 2014 NRPS Hengstenkeuring mochten wij de nummer 36, een schitterende smockey black ponyhengst van Klein Roderijs Cocktail uit Petri van den Hout, voorstellen. En niet onverdienstelijk mogen wij wel zeggen, want hij is door naar de volgende ronde!

Image

21 november
Knedo Athos goedgekeurde ponyhengst

Vandaag heeft een delegatie van het EASP-hengstenjurykorps in de springhal van Stal Diamond een tweetal D-ponyhengsten voor de fokkerij werden beoordeeld en goedgekeurd, waaronder onze Knedo Athos.
Voor beide hengsten was het een soort van thuiswedstrijd, daar zij de afgelopen maanden zadelmak en klaargestoomd werden voor deze keuring. Groen als gras kwamen zij van het voorjaar als jonge driejarige binnen en deze dag zagen zij beide eruit als ‘glimmende pareltjes’

Knedo Athos is met zijn cremello vachtkleur (hetgeen altijd palomino of valk nakomelingen zal produceren) een zeer opvallende verschijning. Ter meer het vermelden waard is dat dit de eerste D-ponyhengst is met deze kleur welke kwalitatief goed genoeg is om in Nederland goedgekeurd te worden!
Voor het type, bouw en harmonie scoorde hij respectievelijk een 8 en een 7.5. Voor de bewegingen scoorde hij twee keer een 8 en voor zijn gemakkelijke en zeer lichtvoetige galop een 8.5. Het voor- en achterbeen zijn goedgesteld en het fundament is hard. De bespiering is voldoende lang en de voeten zijn goed ontwikkeld. De hengst is nog iets overbouwd maar dat zal bij het klimmen der jaren ongetwijfeld in zijn voordeel veranderen.

Image
de cremellokleurige D-ponyhengst Knedo Athos vrolijk galopperend door piste

De valkkleurige hengst Keep It Special van Mejuffrouw Romkes te Urk is tevens ook goed gekeurd. Via deze weg willen wij Nicole dan ook van harte feliciteren en haar van harte geluk wensen met haar topper, welke toch ook een speciaal plekje in ons hart heeft veroverd.

04 november
Knedo Renske 2008
(Leopard RBF van Knedo uit Knedo Marlous van Osborne ET van Terbeck)
sch:88.0 besp: 86.2 type:78.7 bw:89.0 av:70.0 ts:85.6
955 kg levend gewicht
609,4 kg karkasgewicht
Halfzzuster van onze Topstier: Patamon van Knedo

Image

Image

21 september
Goede lineaire beoordeling Knedo-rundvee

Daar waar het Belgisch Witblauw Rundveestamboek in februari onze dieren heeft geïnspecteerd en wij nog steeds op de resultaten wachten, maakt VRB-inspecteur Bert van Abeelen er geen geheim van.
Een drietal vrouwelijke rode dikbillen zijn nu met deze inspectie lineair beoordeeld en wij waren zeer tevreden met de resultaten.
Zowel Lonneke als onze Knedo Tertia werden ingeschreven met een AV van 85 punten en onze Knedo Susan met maar liefst 88 punten.
Tevens werden door Bert de binnenbekkenmaten gemeten van vrouwelijke dieren. De meetgegevens ervaren wijzelf als zeer positief en worden ook meegenomen in de verdere selectie van onze fokkerij.

Ook bij collega en vleesveefokfanaat Theo Veerman werden dieren ingeschreven. De nog zogende en dus in volledige productieconditie verkeerde Soraya van Halfweg, moeder van Kick van Halfweg, kreeg een AV van 89 punten met maar liefst 90 punten voor rastype en bespiering.
Ook Patamon-dochter Marieke van Halfweg liet een mooi rapport optekenen, AV: 87 punten

Image
Marieke van Halfweg (V: Patamon van Knedo) ont:87 type:87 besp:88 bw:86 AV:87

12 september
Knedo koeien verwend tijdens de Veetentoonstelling Purmerend 2013

Een zeer bescheiden deelnemersveld meldde zich in de vroege ochtend op de 'oude' Koemarkt in Purmerend voor de jaarlijke Veetentoonstelling.
Wij hadden bijna onze volledige veestapel klaargezet op de beunen en zijn de strijd aangegaan met onze collega vleesveehouders uit de regio.
Knedo Willemijntje werd in haar rubriek eerste geplaatst bij de jonge kalveren en mocht door naar de kampioenskeuring waar zij samen met Knedo Lonneke tegen een pink van Van der Hudding mocht strijden om het eremetaal. Lonneke had de rubriek vrouwelijk 1-2 jaar op haar naam geschreven. In de kampioensronde moest zij echter het hek sluiten en ook Willemijntje moest genoeg nemen met een tweede plaats: Reserve Kampioene!

Image
Knedo Willemijntje in de keuringsring te Purmerend

Kick van Halfweg werd door de jury geprezen om zijn enorme bespiering, maar door een iets mindere gang in zijn beweging tweede geplaatst.
Knedo Susan kreeg een eerste plaats bij de zoogkoeien en dit resulteerde in een kampioensbeker.

Image
"Knedo Susan is een schitterend mooie zware fokkoe", volgens dhr. Westerkamp en hij kan het als fokker van het eerste uur weten!

Het Clusius College hield voor zijn leerlingen ook een heuse keuring. De zware taak van de jury om diverse dieren in alle rubriek met elkaar te vergelijken en te beoordelen valt hen ook zwaar. "Maar we nemen de tijd en komt tijd, komt raad" aldus Peter Bleeker.
Ook hier was een Knedo succesje geboekt: Merle de Jong presenteerde Knedo Susan met zoveel verve dat zij de eerste prijs behaalde. Proficiat Merle!

Image
Over koetjes en kalfjes gesproken....

Als zoogstel stonden Knedo Susan en Knedo Willemijntje op de Koemarkt, waar iedereen het gewicht mocht raden van moeder en dochter samen. Prijzen werden uitgeloofd in de winkel van Keurslagerij 'Padjedijk'. En hoewel de gewichten enorm varieerde was 935 kg (Knedo Susan 715 kg en Knedo Willemijntje 220 kg) toch het gewicht wat enkele mensen gelukkig maakte met een waardebon voor een vleesschotel of een heerlijke metworst.

02 september
De 'R' is in de maand

Tja.... En die "R" maakte de mensen uit vroeger tijden alert. Het komt dus nog van vroeger uit. Als de "R" in de maand kwam moest je ook levertraan slikken om gezond te blijven.
Zo ook bij rundvee? Wij zetten in ieder geval een mineralenemmer van Dik Janssen in de weide en dat maakt onze fokkoeien blij!

Image

31 augustus
Verbeterd Roodbont Ledendag geslaagd!

Aan het weer kon het niet gaan liggen: stralende zon al mocht het dan wellicht iets minder waaien, de opkomst en de sfeer waren er niet minder om.
Na ontvangst met koffie, een welkomswoord van onze voorzitter Johan van de Ven, leidde en vertelde Aalt van de Bunt vol passie over hun rundveebedrijf.

Bij het eerste hok kalveren viel ons direct een zeer appart stierkalf op: Een Patamon van Knedo!
Image

Na de rondleiding volgde er onder de aanwezigen enkele fokkerijdiscussies over beschikbare stieren, ieders eigen dieren en natuurlijk over koetjes en kalfjes. Maar toen eenmaal de eerste stukken vlees van de barbecue afkwamen was iedereen stil: Genieten!

27 augustus
Dáár komt de bruid

Mijn zuster en haar vriend hebben elkaar het JA-woord gegeven. Naast een zeer emotionele maar mooie ceremonie, een geweldig feest horen daar natuurlijk ook bruidsfoto's bij.

Image

Daarvoor stelden wij onze boerderij beschikbaar en werden Elmaro van Knedo (V: Nagasaki ox) en Blanka van Knedo (V:Berberys XX) van top tot teen gewassen en ingespannen.
Eerlijk is eerlijk; het resultaat mag er wezen!

Image

24 augustus
550 jaar marktrechten Schagen

Ter gelegenheid van 550 jaar marktrechten in Schagen organiseerde de Paasveevereniging een heuse 'ZomerPaasveetentoonstelling'! Wij vonden het een eer hiervoor een uitnodiging te mogen ontvangen en hebben daarop ook direct het inschrijfformulier ingevuld en terug gezonden.
Daar de ruimte op de markt beperkt was, waren wij blij dat we Knedo Susan (V: Patamon van Knedo), Wesemael van Knedo (V: Jacobus) en Kick van Halfweg (V: Bart van Halfweg) konden meenemen.
En dit alles niet zonder resultaat! Want respektievelijk kregen wij een vierde, derde en tweede plaats door de jury toegewezen.

Image
Lekker uitrusten in de zomerzon op de markt in Schagen, of moet ik zeggen: Skagen!

12 augustus
Afscheid Knedo Tamara RBF

Image

De schitterende baggerbonte dochter van Patamon van Knedo is vandaag afgevoerd. Zij komt uit onze Knedo Orakel (V: Osborne ET van Terbeck) en dat is tevens de moeder van Knedo Saartje, welke een eerste prijs behaalde tijdens de Paaschveetentoonstelling te Schagen.

Knedo Tamara RBF woog bij afvoer maar liefst 775 kg en liet een karkasgewicht van 491,8 kg aan de slachthaak optekenen. Dit alles resulteerde in een 66,80% uitslachtingspercentage.

Image

03 augustus
Oogstfeest Stroe zeer succesvol

Zelf kunnen we weer terugkijken op een zeer succesvolle keuringsdag.
Wesemael van Knedo (V: Jacobus) werd, ondanks enige deelname door de jury als Kampioenswaardig bestempeld en kreeg het kampioenslint mannelijk 0-6 maanden omgebonden.
Image

Zo ook met de rubriek zoogstellen, waarbij de jury Knedo Susan en haar kalf Knedo Willemijntje (V: Gamin des 3 Frontieres) prees voor het beenwerk, bespiering en daarbij werd nogmaals hardop vermeldt dat het een prachtig passend span is.

Wellicht moeten we trouwens Knedo Susan haar naam wijzigen in Knedo Soetemelk, want in de individuele rubriek vrouwelijk 2 jaar en ouder stond Knedo Susan (V: Patamon van Knedo) tweede. Tevens in de kampioenskeuring moest in zij Christine6 (V: Dagobert) haar meerdere erkennen. Resultaat: Reserve Kampioen Oogstfeest Stroe!

01 augustus
Knedo Susan redt de eer

Met meer dan 50 inzendingen was het stamboek aanwezig op de Vleesveekeuring in Enter. De kwaliteit was enorm hoog en dat het tropisch warm was was aan sommige deelnemers (alsmede hun dieren) goed te merken. Sommige waren tot op de tanden gewapend met parasols, koelboxen en verfrissende dranken en versnaperingen!
Wij hadden Knedo Willemijntje uit de weide gehaald en ondanks haar iets wat schrale conditie werd zij vierde geplaatst in de rubriek.
Kick van Halfweg moest het echt afleggen tegen de stieren van
Roel de Smit en VOF. Nieuwenhuis, waarbij de laatst genoemde met het eremetaal huiswaarts keerde.
In de rubriek vrouwelijk vier jaar en ouder, redde Knedo Susan onze eer, door als jongste in de rubriek een eerste plaats te behalen.
In de finale moest zij echter wel de 2 jaar jongere Tinkerbell laten voorgaan.

Image
Knedo Susan 2009 (V: Patamon van Knedo) Reserve Kampioen Volwassen Koeien Enter 2013

31 juli
Cor heeft weer een mooi Patamon-kalfje

Image

En tis maar goed dat het zulk mooi warm en zonnig weer is, want dan kunnen zijn beentjes nog een bijkleuren! Ow ow ow! Wat zijn ze wit!!!

26 juli
Ivanca van Knedo wéér succesvol

Leuk nieuws uit Zweden van Michaela, zij en Ivanca hebben weer een eerste plaats in de wacht weten te slepen en zijn daarmee gepromoveerd naar de volgende klasse.
Knap staaltje van deze jonge dame met haar vosbonte Knedo-pony!

Image

25 juli
Zo! Dat zijn pas kalveren!

Image
Kalveren van Us Heit van Knedo: Er zit niet één slechte bij!

Het voelt alsof pas gisteren Us Heit van Knedo ons fokbedrijf verliet, maar ondertussen is het al ruim anderhalf jaar geleden.
Na het ontvangen van foto's van enkele van zijn eerste kalveren, waren wij wel heel nieuwsgierig naar de stier zelf, maar ook naar het complete koppel kalveren van dit seizoen.
Dus reisde wij af naar het Brabantse, waar wij onze ogen bijna niet konden geloven.
"Er zit niet één slecht kalf bij!" had fokker Loos al door de telefoon gezegd en terwijl wij naar de weides liepen herhaalde hij dit nogmaals.
Image
Een van onze favorieten!

Natuurlijk vind iedereen zijn eigen vee het mooist en het best en wilde wij het eerst wel even zien voordat wij hem durfde te geloven. Bij het laatst geboren kalfje van nog maar 10 dagen leeftijd merkte wij wel een enorme groeikracht en veel bespiering op, maar verderop in de weide tussen alle andere kalveren rolde mijn ogen eerlijk waar uit mijn hoofd. De jongste hier was nog maar één maand en de rest allemaal tussen de twee en drie maanden, maar allemaal waren zij groot, zwaar, lang in de rug, dik gespierd én fijn in de benen.

Maar ook Us Heit zelf, zag er ondanks zijn werkkostuum, SCHITTEREND uit! Met zijn effe ruim twee jaar leeftijd is het al een forse stier, met een beste achterhand, sterke rug en volwaardige voorhand.
Image
Prachtstier, die Us Heit van Knedo (V: Patamon van Knedo)

24 juli
Jarige Jasmijn

Vandaag is ze maar liefst 4 jaar geworden en helemaal gek op het Patamon-kalfje van haar vader. Omdat het zo'n mooi kalfje was, moest het een bijzondere naam krijgen dus werd Babette (de moeder van Jasmijn) vernoemd.
Jasmijn van harte gefeliciteerd met je verjaardag en dat je een fijne dag mag beleven en nog vele jaren van jullie mooie kalfje mag genieten!

Image

20 juli
Landelijke ganzentelling 2013

In heel Nederland zijn vandaag de zeven meest voorkomende ganzensoorten in kaart gebracht. Meer dan 2400 jagers telden mee in deze jaarlijkse inventarisatie. Daarmee levert de Koninklijke Nederlands Jagers Vereniging (KNJV) ca. 80% van de mankracht voor deze operatie waaraan ook organisaties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en SOVON meewerken.
Het zal nog weken duren voordat alle tellingen zijn gecontroleerd en ingevoerd in het Nederlands Wild Registratie Systeem, maar de eerste indruk - op basis van een belronde - is dat de sterke groei van de aantallen ganzen zich voortzet. Er zijn er inmiddels weer veel meer ganzen dan de eerder getelde 400.000. Samen richten ze veel schade aan in de natuur en landbouwgewassen.
De KNJV deelt de zorg van veel agrariërs over de veel te grote aantallen ganzen. Van de aangerichte schade wordt maar een deel door de overheid vergoed. Bovendien is er sprake van groeiende onveiligheid rond vliegvelden. Een opstijgend of dalend vliegtuig dat in een vlucht ganzen terechtkomt, kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.
(bron: Persbericht KNJV)

Image
Een foto om enige indicatie te geven van in welke getalen onze weidelanden 'bezocht' worden door fouragerende ganzen.
Één gans eet elke dag gemiddeld 500 gram vers gras, wat dan niet door ons vee opgegeten kan worden, maar óók niet kan doorgroeien voor onze wintervoedervoorraad!

Wij hopen dat mede door deze verzamelde gegevens er vanuit de politiek harder gewerkt wordt naar een passende oplossing, maar ook naar een eerlijke en eenvoudige procedure van de schadevaststelling.
Vooral het eigen risico van €250,- en het feit dat schade bedragen onder de €50,- (ná aftrek van het eigen risico!) enkel en alleen om administratieve redenen niet worden uitgekeerd is voor kleinere agrariërs een bottleneck. "Het geeft een hele hoop papierenrompslomb waarmee je bewijsmateriaal moet bewaren, een logboek en diverse taxateurs welke in het veld komen. Iedereen pikt een graantje met die ganzen mee, maar uiteindelijk heb ik gewasverlies en géén compensatie," aldus een collega veehouder.

16 juli
Geen 'nieuws' dan maar mooie plaatjes en geen praatjes!

Image
Knedo Potesse RBF 2006

Image
Lonneke 2 van de Jacobushoeve 2012

Image
Passe-Partout van Knedo 2012 en Lonneke 2 van de Jacobushoeve 2012

30 juni
Weer winst voor Ivanca in Zweden!

Hoe blij Michaela Eriksson is met Ivanca kunnen wij onderhand wel een boek over schrijven. Wij worden door haar op de hoogte gehouden omtrent hun vorderingen in de sport. Zo kregen wij vandaag deze foto:

Image

Welke genomen is na hun laatst gereden wedstrijd. Wederom dik in de prijzen gesprongen met een foutloos parcours!~

Proficiat Michaela en Ivanca!!!!

24 juni
Knap staaltje voor Knedo Saartje

Onze vierjarige Knedo Saartje (V: Ipon des Peupliers) is afgevoerd. Met een levend gewicht van 875 kg waren wij tevreden, maar haar karkasgewicht bracht een ware glimlach op ons gezicht: 581,4 kg!!!

581,4 kg /(875-5%)X 100% = 69,94% slachtpercentage

Image

Knedo Saartje, ingeschreven met Sch:58.0 Besp:87.2 Type:81.0 Bw:94.0 AV:75.0 Ts:82.6. Eerste Prijs op Paaschveetentoonstelling 2013 te Schagen én nu kwaliteitsvlees in de toonbank!

16 juni
Picasso door in de MacRider Junior Cup

Tijdens de selectiedag van de MacRider Junior Cup bij de Zaanse Ruiters te Wormerveer heeft Tirsa zich met Picasso van haar beste kant laten zien. Haar eigen pony was geblesseerd en omdat zij enorm uitgekeken had naar deze dag vonden wij de oplossing om Picasso beschikbaar te stellen. Met slechts een halve week voorbereiding thuis sprong ze deze zondag in het diepe en reed de bruinbonte ponyhengst voor het eerst op vreemd terrein tussen allemaal vreemde pony's als een routiné. En met succes! Ze zijn door naar de achtste finale!

Image

Maaien, draaien, schudden, wiersen etc etc.

Het is nog opperbest weer en komende week schijnt er zelfs tegen de 35 graden Celsius temperatuur met daarna heftige onweersbuien te worden verwacht.
Daarom alles aan de kant en vol in het hooiwerk!
Voorzichtigheid is geboden, want als het even kan willen wij zoveel mogelijk gras in de balen, maar wel zonder kuiken of broedvogelslachtoffers.

Image

Eerste gedeelte maaien we altijd de buitenste akkers zodat de weidevogels tijd en ruimte hebben om een veilig heen komen te zoeken in bijvoorbeeld onze greppels of de naast gelegen percelen. Dat dit werkt merk je wel de dagen daarop met schudden van het grasgewas, want er lopen dan heel wat kuikens over het perceel en kunnen wij getuige zijn van enkele jongen welke wellicht hun eerste vliegles meester maken.

07 juni
Racka schapen uit de vacht, strak in hun vel!

Met dit weer kan je al gaan hooien, maar mede omdat wij aardig veel weidevogelkuikens op het perceel hebben stellen wij het nog een tijdje uit.
Lekker uitrusten en genieten van het zomerzonnetje, zou men dan denken. Op een boerderij is er echter altijd wel werk óf een klus te klaren. Zo hebben we vandaag de schapen geschoren.

Image

Onze Racka's zijn uit de vacht en tevens hebben wij voor collega's hun schapen geschoren. Dus voor de liefhebbers hebben wij vers geschoren wol van bijzondere schapen beschikbaar. Uitmuntende kwaliteit voor te spinnen of te vilten.
Image

30 mei
Halfbroertje voor Kick van Halfweg

Theo Veerman is blij met zijn nieuwste stierkalfje en daar wij het oudere halfbroertje hebben, wij natuurlijk ook!
Maar ja wat zijn dan de verschillen tussen Kick en Django?
Django heeft een andere vader en Kick is een dikke 460 kg zwaarder, maar is natuurlijk wél 360 daagjes ouder!
Dusssss. Django: doe your ding!

Image
Django van Halfweg

29 mei
Patamon van Knedo-zoon, Marnix, verkocht voor de fokkerij!

Soms komt er een kattebelletje van een goede collega. En deze maal belde Cor mij en na een beetje gekeuvel over natuurlijk onze koeitjes en kalfjes kwam het hoge woord eruit. Hij had Marnix verkocht! Mijn naamgenoot, nota bene! Gelukkig is hij verkocht voor de fokkerij en zeer binnenkort verhuist hij richting Zeeland. Hier zal hij bij een melkende veehouder dekdienst gaan verrichten.

Image

27 mei
Knedo Trientje RBF en Wessel RBF van Knedo verkocht

Sommige liefhebbers willen iets aparts in de weide. Zo ook John. "Joh leuk spannetje! Wa vraai je dur voor?" En blijven vragen en vragen. Minuten leken wel uren en die uren leken wel dagen. Maar we konden het eens worden dus na een bak Knedo-koffie (en een schuine bak van Johnnie) werd moeder en zoon in de trailer geladen en vertrokken richting Zuid-Holland.
Image

23 mei
Geen gelul: gewoon onder de bul!

Ze stonden al enkele weken in de stal naar elkaar te lonken onze Kick van Halfweg (V: Bart van Halfweg) en Lonneke van de Jacobushoeve( V: Lauritz van Vredenburg). Niets geen What'sApp, SMS of chatten, maar gewoon loeien en beetje stoeien tussendoor de tralies van de stal. En vandaag was voor de beide de grote stap. Wellicht is de grote sprong een betere benaming, want ze zijn bezig om de kinderwens te vervullen.

Image

21 mei
Knedo-kwaliteit van Us Heit!

Image

Twee foto's van kalveren van Us Heit van Knedo. En ja! Soms zeggen plaatjes meer dan woorden!
En dan zegt de fokker dat deze twee nog niet eens zijn beste kalveren van afgelopen seizoen zijn!

Image

19 mei
Eerste veulen van Athos van Knedo geboren

Vannacht is er een enorm snittig cremello hengstveulentje geboren. Dit was niet geheel een verrassing, want zowel vader (Athos van Knedo) als moeder Anina van Knedo zijn beide cremello's.

Image

14 mei
Dubbele geboorte:

Onze vosbonte stermerrie Casjmira van Knedo heeft vanmorgen vroeg een heel mooi bruinbont merrieveulen gekregen van Picasso. Het merrieveulen heeft enorme lange stelten en is werkelijk schitterend getekend. Haar naam zal zijn: Chamaya van Knedo

Image

Tevens is het laatste kalfje van dit seizoen geboren:
Wessel RBF Knedo
wit stierkalf 58kg
V: Teunis67 van Knedo
M: Knedo Trientje
MV:Nestor de Mehogne

Image

11 mei
Diesel van Halfweg is klaar voor de start!

Isa van Halfweg, de eerste dochter van Bart van Halfweg (V: Patamon van Knedo), heeft vandaag een schitterend stierkalfje van Silvester (V: Donald) gekregen. Ligt kalfje, fijne benen en luxe bespiering zou doen denken dat het een vaarskalfje betrof, maar niets is minder waar. Theo Veerman is er groos op en heeft het kalf Diesel van Halfweg genoemd. "Hij gaat zometeen als de motor op temperatuur is er wel lekker ingroeien!"

Image
Nu heeft Theo nog dikkere billen dan Diesel, maar dat zal spoedig wel andersom zijn!

05 mei
Vive la France!

Wéér een merrieveulentje geboren bij 'Elevage des Brumières'.

Image
At Topspeed Jesse fan Knedo fokt ook buiten de Nederlandse grenzen knappe veulens

30 april
Picasso veulen geboren

De Haflingermerrie Diva (V: Aron van de Haflingerborg Z2 dressuur) heeft vandaag een knap hengstveulen gekregen. Vader is onze Picasso en ook hier heeft hij weer goed werk afgeleverd.

Image
Moeder Diva is blij met haar veulen, maar lang zo blij niet als de fokkers van Phenoza, zoals de kleine prins genoemd is

24 april
Niet voor de poes!

Image

Dat Knedo-koeien voor kwaliteit en kilo's staan is wederom bewezen. Knedo Pussycat woog maandag bij afvoer maar liefst 1095 kilogrammen! Haar vader Habil ET de Mehogne (1205 kg) was een fel bespierde baggerbonte stier en moeder Knedo Gemma (V: As de Trefle du Vanova) niemand minder dan de moeder van Multi-Kampioen Ike van Knedo (V: Brutus ET van het Pasveld). Knedo Pussycat was haar zesde en laatste kalf.

Het karkas van Knedo Pussycat woog 632,2 kg en slachter Dick Wever merkte op: "Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo'n zware luxe koe geslacht heb!"

Image
Knedo Pussycat met haar kalf Ultiem van Knedo (V: Elan de Saint Fontain) in de zomer 2011

20 april
Schitterend veulen van Picasso

De Arabische Volbloedmerrie Sjapora ox (V: Sjapoer ox) heeft een schitterend bruin veulen gekregen van Picasso.
Image
Op de foto is de kleine 3 dagen oud.

19 april
Mooi AraboFries veulen in Frankrijk

Bij 'Elevage des Brumières' in het Franse Paulnay is een schitterend AraboFries merrieveulentje geboren van de door ons gefokte At Topspeed Jesse fan Knedo.
Image

08 april
Teunis67 afgevoerd

Dat kleine mannen groot worden is algemeen bekend. De maten waarin zij groot worden soms iets minder.
Zo kwam Teunis67 afgelopen zomer als jonge pinkenbul op ons bedrijf en nu, 935 kilogram wegende, is hij dan afgevoerd.
In deze 8 maanden is hij dus maar liefst 385 kg gegroeid!
met een slachtrendement van 598,3/(935-5%) X 100%= 67.36%

Image

03 april
Kijk naar de kiekjes!

"Het duurt effe, maar dan hebbie ook wat" Zo is het en niet anders! Want na wat heen en weer geSMS en gemail kwamen de foto's van het laatste Patamon van Knedo- kalf dan toch binnen.
Een prachtig vaarskalfje van rond de 40 kilogram en als ik héél eerlijk ben, is het de meest mooi getekende van Patamon van Knedo welke ik tot op heden gezien heb. Moeder is een nakomeling van Etna ET de L'Ecluse, dus Dick gaat hier een hoop plezier mee beleven. Hij was er zo trots op dat hij zijn vrouw vernoemd heeft en de kleine gaat dus nu door het leven als Babette van de Westenberg. En gelukkig mag ik dan zeggen: "Babette, laat je billetjes maar eens zien!"

Image

02 april
Nieuwe aanwinst: Lonneke2 van de Jacobushoeve

Vorig jaar terwijl wij aan het stierenscouten waren kwamen wij op het bedrijf van de familie Van Abeelen een apart kalfje tegen. Bij navraag was dit toen nog maar 1½ maanden jonge kalfje nog niet te koop.
Nu uiteindelijk hebben wij de kans gekregen (én gegrepen!) om tot aankoop over te gaan.
Lonneke2 is een dochter van de stier Lauritz van Vredenburg en Lonneke AZ van de Jacobushoeve, afkomstig uit de Bodarwe-stam. De stammoeder is in de jaren '90 door de familie Van Abeelen geïmporteerd uit België als toevoeging aan de Nederlandse roodbonte dikbilfokkerij.
Grootmoeder Bodarwe8 AZ (V: Jacobar28 AZ) werd kampioen Mariënheen en haar halfzus Bodarwe4 AZ (V: ET Sjannie Kobus2 AZ) is met haar 10 jaar nog steeds fokactief aanwezig op het bedrijf en met recht: "een kast van een koe!" Wij hopen dat dit jonge pinkje bij ons een goede impuls gaat leveren in onze vleesveefokkerij.

Image
Lonneke2 van de Jacobushoeve, een aparte Lauritz-dochter

01 april
Vast een grap!

Een bericht van vleesveehouder Dick dat er een Patamon-dochter bij hem geboren is. Tja.... Op een dag als vandaag kijkt Kneet toch de kat uit de boom, maar foto's en verdere gegevens zijn onderweg.

20 maart
Paasschveetentoonstelling Schagen,
Koud weer met warme Knedo prijzenregen

Het kwik stond nipt onder nul 's ochtends vroeg bij ons vertrek naar het West Friese Schagen. Enkele van onze dikbillen hadden we op hun paasbest klaar gezet om deel te nemen aan de 115de editie van de jaarlijkse Paaschveetentoonstelling te Schagen.
Ondanks de koude zag het zwart van het volk en met iets minder inzenders dan voorgaande jaar was de kwaliteit uitermate hoog te benoemen. Maar wat was het koud en dat nu het voorjaar officeel begonnen is. BRRRRRRRRRRRRRRRR!
Vanuit onze fokbedrijf hadden wij een drietal deelnemers.

Image

In de rubriek Slachtvee Vrouwelijk Zwartbont geboren voor oktober 2009 waren maar liefts 13 inzenders dus werd deze rubriek in tweeën gedeeld. Wij stonden met Knedo Saartje (V: Ipon des Peupliers) in de ring toen we tegelijk met Kick van Halfweg in de naastliggende ring ten tonele moesten verschijnen. Theo Veerman stond samen met slager Mart Zeilemaker met hun slachtkoeien in de derde ring dus: PLEH! PLEH! PLEH! Gelukkig wilde collega Jan Prins zich ontfermen over Saartje. En met gunstig resultaat, want zij behaalden een Eerste Prijs. Je zag aan Jan dat hij alles gegeven had wat er in zat, lang uitrusten was er niet bij, want niet veel later moest hij met zijn eigen dieren ook de ring in.

Knedo Willemijntje werd in haar rubriek Weidevee/fokkerij
Vrouwelijk Baby Roodbont 1A en in de kampioenskeuring uitgeroepen tot Reserve Kampioen, wederom net achter het een maand ouder vaarskalf van Jan Spronk.

Weidevee/Fokkerij Mannelijk Roodbont geboren tussen 1 april en 31 juli 2012 was de Ere-prijs voor Kick van Halfweg, welke in de volgende ronde bekroond werd tot Kampioen Weidevee/Fokkerij Mannelijk Roodbont!
Helaas moest in voor het Algemeen Kampioenschap Weidevee/Fokkerij Mannelijk Kick het opnemen tegen de stier van Familie Huijbregts, hier zijn meerdere in erkennen en kreeg het Algemeen Reserve Kampioensrozet.

Image
Kick van Halfweg: al twee ere-titels op zak!

Wij kunnen met een zeer tevreden gevoel terug kijken op deze Paasvee en kijken nu al uit naar de volgende (hopelijk warmere) editie.

18 maart
Knedo Sanne is kiloknaller

De halfzuster van Teunis RBF van Knedo (Paasveekampioen zwartbont 2012) doet haar familienaam eer aan. Jammer genoeg niet op een van de keuringen, maar op een andere plaats.
Voor menig vleesveehouder DÉ belangrijkste: aan de slachthaak.

Image

Met nog maar net geen vier jaar woog zij 845 kg en liet een karkasgewicht na van 546,2 kg.

546,2 kg /(845-5%)X 100% = 68,04% slachtpercentage

16 maart
Succesvolle keuringsdag

Met maar liefst bijna 2.000 kilogram aan vleesvee trokken wij in de vroege ochtend richting de Veluwe om deel te mogen nemen aan de Vleesvee Manifestatie Hulshorst.
Tamelijk grote opkomst en ditmaal met zeer sterk deelnemersveld.
Voor ons was het best succesvol te noemen, daar Knedo Willemijntje (V: Gamin des 3 Frontieres) haar eerste plaats in de ring direct innam. Jammer genoeg was dit geheel voor aanvang van de keuring dus wachten was op de andere inschrijvingen van de rubriek mini vrouwelijk. Gedurende de keuringsronde bleven we aan kop staan, net in de sluiting moesten wij genoegen nemen met een tweede plaatsing achter Dian11 (V: Jacobar 28 AZ) van familie Wittingen.
Rubriek Mannelijk 8 t/m 12 maanden was een zware strijd tussen onze Kick van Halfweg en Wittingen's Sjakie (V: Lauritz van Vredenburg). Uit eindelijk won de drie maanden oudere Sjakie het op ontwikkeling en krachtige beweging.
In die rubrieken Vrouwelijk 3 jaar en ouder behaalde wij met Knedo Susan (V: Patamon van Knedo) een derde plaatsing en samen met haar kalf Knedo Willemijntje ook bij de zoogstellen een derde plaats.

Image
Teunis67 staat meer dan zijn mannetje

In tijden was het 'Koningsnummer' in Hulshorst niet zo zwaar bezet. Voor de rubriek Mannelijk 2 jaar en ouder streden maar liefst vijftal stieren om het eremetaal. Teunis67 van Knedo was met zijn 27 maanden net niet de jongste, maar met zijn ruim 900 kg lichaamsgewicht helaas net niet de zwaarste. Dat was de 5 jarige Donald (V: Wilbert) welke later tweede in de reeks zou worden. Uiteindelijk bleven wij op een derde plaats steken net voor een gewezen KI-stier.
Al met al voor onze fokkerij knappe prestaties en ruimte voor progressie gedurende het seizoen.

Image
Onze rozetten-winst en een kleine attentie van een van de sponsoren welke deze mooie dag medemogelijk gemaakt heeft (Hopelijk hebben we hem voorlopig niet meer nodig!)

13 maart
Vleesveekeuringen komen dichterbij

Het aftellen voor de keuringen is begonnen en daarmee óók onze voorbereidingen. Dus..... Wassen! Wassen! Wassen!

Image

09 maart
25jarig jubileum van Verbeterd Roodbont Stamboek

Het enige authentieke luxe vleesveeras van Nederland vierde tijdens de jaarver