Activiteiten & agenda

Hieronder enkele belangrijke data omtrent onze fokkerijen en interesses:

Onze bedrijfs-activiteiten/specialiteiten:

Nationaal & internationaal Diertransport/paardentaxi/trailerverhuur/paardenvervoer compleet met chauffeur

Vervoer van u paard/pony, andere dieren in Noord Holland of daar buiten?
Wij zijn in het bezit van een vervoerdersvergunning overeenkomstig artikel 10, eerste lid, van Verordering (EG) nr. 1/2005 onder nummer 307361. Afgegeven vergunning is geldig voor vervoer tot maximaal 6 uur.
Wij beschikken over een aluminium TONCA trailer, van maar liefst 6 vierkante meter oppervlakte, speciaal verzwaard én verstevigd op diverse plaatsen om bijvoorbeeld dieren welke lastig te transporteren zijn of groot vee veilig te kunnen vervoeren. Hierin hebben wij al decenia lang een ruime kennis aan ervaring.
De trailer heeft ook een voorlader zodat we langsvoor mogelijk kunnen laden, maar ook de trailer een ‘open karakter’ kunnen geven, hetgeen angstige paarden ‘helpt’ bij het inladen.
Door het uitneembare tussenschot is het mogelijk om dieren zowel met als zonder tussenschot te vervoeren, hierdoor voelen sommige dieren zich minder opgesloten en ervaren zij veel minder stress tijdens het laden en vervoer, hetgeen volledig past in NH horsemanship.

Tarieven:
Prijs per kilometer: € 1,50 (excl BTW)
kilometers volgens routeplanner vanaf Wijde Wormer (1456 NL), minimumtarief op basis van 50 kilometer, voor transporten onder de 50 kilometer geldt een starttarief van € 15,- (excl BTW)
Deze prijs is zonder toeslag voor zaterdagen (+15%), zon- en feestdagen (+30%) of nachttarief 20.00u -07.00u (+25%)

Meerprijs tweede paard, spoedklussen en/of buitenlandritten: Op aanvraag

Eventuele extra kosten zoals tol- of veergelden worden tegen kostprijs doorberekend.
Alle hierboven genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW

Image

Allround training van pony's/paarden
Het allround trainen van pony's en paarden gebeurd op een respectvolle en diervriendelijke manier. Niet alleen de fysieke, maar juist ook de mentale aspecten van diverse leerprocessen en leerniveau's krijgen een voorname plaats in onze trainingsmethoden.
Het werkelijke trainen start 'tussen de oren' en wanneer je een paard mentaal weet te prikkelen, zal hij/zij fysiek makkelijker en spoediger op een gewenst niveau geraken én blijven!
Of het nu een recreatieve bereden pony, een keurings/showpaard of een hoog presterend sportpaard is. Iedereen wil toch een 'Happy Athlete'?

Voor het basis ABC van uw paard/pony, keuringsklaar maken of zadelmak en verder inrijden van uw trouwe viervoeter bent u bij ons aan het juiste adres.

Commissionair, bemiddeling, verkoop-, aankoopconsulent
Uit onze eigen fokkerij hebben wij met regelmaat diverse fokproducten te koop. Mocht U interesse hebben in een of enkele van onze dieren neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij zullen U voorzien van gedegen informatie en u een gedegen advies uitbrengen.

Tevens kunnen wij optreden bij bemiddeling van verkoop cq. aankoop mocht U dat wensen. Onze dienstverlening en deskundigheid staan binnen ons bedrijf centraal.
Vanwege onze zeer ruime ervaring en kennisnetwerk is het vinden van de speld in de hooiberg voor ons een graag geziene uitdaging.

Paringadviseur, (beef)herdmanager en 'bloodstock' agent
Steeds meer agrariërs, alsmede hobbyfokkers en liefhebbers zien in het huidige aanbod vaderdieren door de bomen het bos niet meer. Zowel in de vleesveefokkerij alsmede in de melkvee-, (sport)pony-, en schapenfokkerij/houderij. Wij bieden een uitkomst, met uitzicht op een gezonde fokkerij toekomst!

Voor een groot aantal amateurs en hobbyisten treden wij regelmatig op als paringsadviseur. Tevens kan hier als dienstverlening een gedeelte van bedrijfbegeleiding worden in meegenomen om diverse speerpunten binnen uw fokkerij of houderij nog sterker te maken en naar voren te laten komen.

Voor het aanmelden kunt u contact met ons opnemen via het kopje 'contact'. Ook kunt u uiteraard uw opdracht per e-mail aan ons doorgeven.

Dierencasting:
Onze boerderij alsmede hun bewoners (kalveren, koeien, stieren, paarden, pony's, schapen en honden) zijn ook te boeken voor fotoshoots, figuratie in TV commercials/reclame's, film's, TV-series of evenementen.
Het begeleiden van (landbouw)huisdieren op andere locaties voor foto- of filmshoot's doen we in prinicipe altijd met onze twee vaste begeleiders/trainers. Dit omdat zij en de dieren op elkaar ingespeeld zijn als geen ander.

Het individueel bezoeken of met studiegroepen, bedrijfsuitjes, dagbesteding of boerderijeducatie van onze boerderij is op afspraak altijd mogelijk.

Tevens is er mogelijkheid om diverse workshops te volgen zoals:

- KoeienLoei Clinic,

- Kalfjesknuffelen,
- Koeienkroelen,
- Stierstrelen,
- Koeknuffelen,

- low stress stockmanship
- Cattlemanship and cowhandling,
- Horsemanship and horsehandling
Door onze jarenlange ervaring met rundvee, welke generatie op generatie is doorgegeven, zou men ons koeienfluisteraar/cowmunicator kunnen noemen.

Tevens zij wij een van de weinige vendeurs van het exclusieve product: Rammelstrinzen®

Nieuwsgierig?
Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.